Odlazak najboljeg na svijetu! Legendarni Ivano Balić objavio kraj karijere!

Foto: fah

Došao je i taj dan, rekli bismo tužan za rukometni svijet jer je naš, a i svjetski najbolji rukometaš odlučio reći “dosta”. Ivano Balić odigrat će 5. lipnja svoju posljednju utakmicu u karijeri, no tu nije kraj suživota Balića i rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah po okončanju karijere profesionalnog rukometaša, Ivano Balić primit će se posla u Hrvatskom rukometnom savezu kao kordinator reprezentacije.

Njegov sadašnji klub Wetzlar u posljednjem kolu Bundeslige susreće se s Göppingenom i to će biti posljednja službena utakmica u kojoj će zaigrati Ivano Balić, ponajbolji rukometaš svih vremena.

“Pomalo je smiješno, osjećam se kao da mi je karijera prošla u tjedan dana. No, zahvalan sam na svim uspjesima, mogu se prije svega osvrnuti na dvadesetak godina uglavnom zdravlja”, rekao je Balić najavljujući svoj oproštaj njemačkim novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Wetzlar je došao prije dvije godine, 2013., a nedavno je odbio ponudu kluba za produženje ugovora.

“Bila mi čast što sam bio biran za najboljeg rukometaša svijeta i najkorisnijeg igrača velikih turnira. No, s pojedinačnim titulama ne možete mnogo, uspjeh momčadi je iznad svega, a bez suigrača sam ništa” – rekao je Balić uoči oproštaja.

“Nisam znao što me čeka u Wetzlaru, no dobio sam novu priliku i uvijek ću ga se rado sjećati jer su me dočekali raširenih ruku. Wetzlar je bio sjajna posljednja postaja”, dodao je naš rukometni Virtuoz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po povratku u Hrvatsku čeka ga neka nova uloga u reprezentaciji, zajedno s bivšim suigračem Metličićem i sadašnjim izbornikom Babićem, brinut će se za napredak hrvatskog rukometa.

“Vidjet ćemo što budućnost nosi. Radujem se poslu u Hrvatskom rukometnom savezu, ponosan sam što mi se ukazala ta mogućnost. Bit će to težak rad, ali od njega ne bježim”, zaključio je Ivano.

Ivano Balić je s Hrvatskom reprezentacijom osvojio svjetsko i olimpijsko zlato, a u karijeri je igrao za  Split, Metković, Zagreb, Portland San Antonio, Atletico Madrid i Wetzlar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.