Olimpijske igre mladih: Veslači uvjerljivi, dvije pobjede rukometašica na pijesku

Foto: Twitter

Drugog natjecateljskog dana Olimpijskih igara mladih u Buenos Airesu počelo je preliminarno razigravanje i u rukometu na pijesku, u kojem Hrvatska ima dvije reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini A ženska ekipa ostvarila je dvije pobjede, 2-0 protiv Mauricijusa i Rusije, dok su rukometaši otvorili olimpijski turnir u skupini B porazom od domaćina Argentine, 1-2. No, iskupili su se u drugom ogledu – pobjedom nad Portugalom 2-1.

Veslačka braća Lončarić u dvojcu bez kormilara pobjednički su odradili drugi krug natjecanja u veslačkom sprintu (na 500 metara). Bili su gotovo dvije sekunde brži od Talijana. Istovrsni ženski dvojac, Aria Cvitanović i Izabela Krakić, bio je drugoplasiran u svojoj skupini, s približno dvije sekunde zaostatka iza Kineskinja. Plivač Dominik Karačić bio je sedmi u skupini na 100 m dupin, kao i Ognjen Marić na 200 m slobodno. Karačiću nedovoljno za polufinale, Mariću za finale (najboljih osam iz svih skupina plivalo je za odličja).

Stolnotenisačica Andrea Pavlović poražena je u skupini A pojedinačnog turnira od Bjeloruskinje Bogdanove (2-4). Jedriličarka Palma Čargo na desetom je mjestu u disciplini windfsurfer – tehno 293+ nakon tri plova, dok će Martin Dolenc u kajtanju imati olimpijski debi u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim jedriličara, od hrvatskih mladih olimpijaca u utorak će na borilišta još i stolnotenisačica Andrea Pavlović, plivačica Nika Čulina (100 m prsno), strijelkinja Marijana Matea Štrbac te obje veslačke posade i obje reprezentacije u rukometu na pijesku (djevojke igraju s Tajvanom i Mađarskom, dečki s Italijom i Paragvajom).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.