Osvajač češkog kupa Slovan Liberec stoji Hajduku na putu do Europske lige!

Hrvatski predstavnik u posljednjem će, 4. pretkolu nogometne Europske lige, splitski Hajduk igrat će protiv češkog kluba Slovan Liberec, odlučeno je danas na ždrijebu u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica igrat će se 20. kolovoza u Liberecu, dok je uzvrat na programu tjedan dana kasnije na Poljudu, u Splitu.

Hajduk je do 4. pretkola stigao preko estonske Sillamae, slovenskog Kopera i norveškog Stromsgodseta, dok se Slovan u natjecanje uključio u 3. pretkolu u kojem je bio bolji od izraelskog Hapoela iz Kiryat Shmone. Slovan je protiv Hapoela bio bolji u oba susreta, u prvom u Liberecu sa 2:1, a u uzvratu s uvjerljivih 3:0.

Momčad iz Libereca prošle je sezone po drugi put u klupskoj povijesti osvojila taj trofej (prvi naslov osvojen je 2000. godine) svladavši u finalu Jablonec boljim izvođenjem 11-eraca, a usto ima i tri naslova nacionalnog prvaka (2002, 2006, 2012).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajanjem Kupa Slovan je i izborio nastup u Europi ove sezone, jer je domaće prvenstvo okončao na 12. mjestu što mu je najlošiji plasman u češkom prvenstvu od osnutka lige nakon raspada Čehoslovačke 1993. godine.

U prva dva ovosezonska kola u domaćem prvenstvu Slovan je osvojio četiri boda pobijedivši na svom terenu Mladu Boleslav sa 4:2 i odigravši 2:2 na gostovanju kod Slavije u Pragu, te se trenutačno nalazi na drugom mjestu ljestvice.

Ukupni pobjednik susreta Hajduk – Slovan igrat će u natjecanju po skupinama Europske lige, dok će poraženi završiti sudjelovanje u eurokupovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.