Osvaldo Ardiles: Bio je trener moćne Croatije, njegov povratak u Zagreb budi mnoge uspomene!

Foto: GNK Dinamo

Sjećate li se argentinske nogometne legende, Osvalda Ardilesa? U jesen 1999. godine vodio je Croatiu u Ligi prvaka, na Old Traffordu zagrebački klub osvojio je veliki bod protiv tada uvjerljivo najmoćnije europske momčadi, Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši trener Dinama stigao je u Zagreb, i to u društvu supruge te još jednog velikog bivšeg nogometaša Paula Millera. Radi se o bivšem igraču koji je za engleski Tottenham odigrao 208 utakmica. I Paul je došao u glavni hrvatski grad u društvu supruge.

Podsjetimo, Ardiles je još trenirao Newcastle, West Bromwich Albion, Tottenham, japanske, meksičke, židovske i arapske klubove. Argentinski stručnjak u Zagreb je došao u posjetu velikim prijateljima, Mladenu Petreskom i Tomislavu Golemcu, koje je upoznao još dok je prije 18 godina vodio Dinamo. Ardiles je tada u više navrata govorio u četvorici Dinamovih mušketira? Mislio je na Šokotu, Biščana, Šimića i Mikića… Naravno, mislimo na Josipa Šimića.

“Kad sam te 1999. godine bio trener Dinama, jedno jelo posebno me oduševilo. Bio je to buncek! Rekao sam svojim prijateljima da svakako želim jesti buncek i oni su mi predložili ovaj restoran”, rekao je u razgovoru za Sportske novosti bivši trener Dinama, koga i dalje za Zagreb i klub vežu prekrasne emociju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek se sjećam tih dana, bili su zaista posebni, a to ne govorim iz kurtoazije. Kad sam otišao iz Dinama, još mnogo godina nakon toga pratio sam Dinamove nastupe, rezultate. Naravno, najviše se sjećam igara u Ligi prvaka. Iako znam da svi govore o onoj utakmici s Manchester Unitedom na Old Traffordu, meni je najviše u sjećanju ostala ona utakmica u Budimpešti, kad smo pobijedili MTK s 2:0 te se plasirali u Ligu prvaka. Prva utakmica u Zagrebu je završila 0:0… U Budimpešti je Josip Šimić zabio oba pogotka, ime i prezime tog mladića zaista će mi uvijek ostati u sjećanju. Bila je to teška utakmica, ali mi smo na kraju pobijedili. Bila je to fenomenalna večer, meni najdraža kao trenera Dinama. Druga po redu prekrasna večer bila je ona na Old Traffordu, kad smo s Manchester Unitedom odigrali 0:0…”, rekao je u razgovoru za Sportske novosti Ardilles.

Argentinski trener komentirao je i sjajne igre kapetana Vatrenih te zvijezde Reala Luke Modrića, čiju karijeru aktivno prati.

“Naravno, pratim… Radi se o sjajnom nogometašu. On je jedan od najvažnijih igrača Reala, prvaka Europe. Užitak ga je gledati, uživati u njegovim igrama. Bio je fenomenalan u Tottenhamu, također jedan od najboljih, radi se o veznom igraču nevjerojatnog potencijala, ogromne kvalitete…”, tvrdi argentinski stručnjak, koji smatra da bi Dinamo te 1999. godine prošao skupinu Lige prvaka da je u svojim redovima imao Luku Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da sam tada u momčadi imao Modrića, prošli bismo skupinu i na proljeće igrali Ligu prvaka! I nisam siguran gdje bi nam bio kraj! Bili smo tada jaki u veznoj liniji, ali da mi je još bio Modrić, onda bismo zaista bili europski moćna momčad…”, poruka je stručnjaka čiji dolazak u Zagreb budi mnoge uspomene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.