Pijetraj nakon smjene: ‘Bila je dovoljna jedna riječ i ja bih se maknuo sam’

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ ua

Nakon što je Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza jednoglasno smijenio Leonarda Pijetraja s mjesta izbornika, oglasio se i sam Pijetraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza danas me smijenio s mjesta izbornika seniorske muške boksačke reprezentacije. Svjestan sam da u posljednje četiri godine rezultati reprezentacije nisu blistavi, zalomila nam se tek jedna olimpijska bronca, jedno deveto mjesto na OI, jedno europsko zlato, tri europske bronce. Ovo su samo uspjesi reprezentativaca iz BK Leonardo u seniorskoj konkurenciji, medalje su u mom izborničkom mandatu osvajali i reprezentativci drugih klubova, ali bilo bi neprilično da se njima hvalim. Svjestan sam isto tako da Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza, među ostalim vrlinama, cijeni poslušnost, šutljivost i poniznost, a ja sam u tom smislu zakinut.

Uvjeren sam da će Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza pronaći stručnjaka koji neće nanositi takvu štetu boksu kakvu sam ja nanosio od 2015. godine, te koji će nastaviti nadasve bogatu seriju olimpijskih medalja u boksu od 1991. godine. U tome će moj nasljednik imati moju punu podršku, kao što sam i ja imao posljednjih mjeseci. Vrata moje trošne dvorane u Dubravi i dalje su otvorena svim boksačkim zaljubljenicima i boksačima dobre volje. Tamo sam svake večeri, oko ringa i u ringu. I tako već 30 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nije bilo potrebe sazivati Izvršni odbor, bila je dovoljna jedna riječ i ja bih se maknuo sam”, stoji u priopćenju koje je poslao Pijetraj.

(VIDEO) Sramotan napad Leonarda Pijetraja na Mavrovića i Hrgovića, spominjao čak i križ: ‘Nitko više ne pada na Thompsona i kockice’

Mavrović odgovorio Pijetraju i otkrio hoće li ga tužiti: ‘To je ispod svake razine, to je sve gomila idiotarija’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mavrović ponovno odgovara Pijetraju: ‘Nakon poraza na SP-u dolaze pred novinare i veličaju svoje znanje i boksačko umijeće, rezultate’

Podsjetimo Leonard Pijetraj nakon kontroverzne tiskovne konferencije tijekom koje je više puta žestoko napao najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića te bivšeg hrvatskog boksača Željka Mavrovića, dobio je otkaz i to jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora HBS-a. Dogodilo se to dan nakon prepucavanja po medijima s direktorom hrvatske boksačke reprezentacije, već spomenutim Mavrovićem, koji je uvrede na račun njega i Hrgovića izrečene na tiskovnoj konferenciji od strane Pijetraja nazvao ”idiotarijama.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.