Plenković o HNS-u: Inspekcija radi svoj posao. Provjerava zakonitost i regulativnost

Foto: Fah

Premijer Andrej Plenković komentirao je tijekom dana mjere u hrvatskom sportu i kratko se osvrnuo na sutrašnje izbore za predsjednika HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vlada je u svoja dva proračuna povećala izdvajanja za sport. Smatramo kako je sport važan za cjelokupni kolektiv. Državna tajnica Janica Kostelić donijela je odluku da se za vrhunske sportaše nagrade povećaju za sto posto. Želimo depolitizirati sport i predati ga sportašima”, izjavio je.

Što kaže o HNS-u?

“U skladu je sa zakonom, ali je začahuren kada je riječ o mogućnostima kandidature. Ne mislim da je situacija osobito zdrava jer se pokazalo da je bilo i drugih kandidata koji su pokazali interes. Vjerujem da će se Hrvatski nogometni savez morati prozračiti u razdoblju koje je pred nama”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o tome što Sportska inspekcija Središnjeg državnog ureda za sport pretražuje u uredima Hrvatskog nogometnog saveza.

“To je posao koji radi Državni ured. To nije posao u koji je involviran predsjednik Vlade. Inspekcija radi svoj posao. Provjerava zakonitost i regulativnost”, kaže Plenković.

Inače, izborna skupština Hrvatskog nogometnog saveza zakazana je za 22. prosinca s početkom u 12 sati u zagrebačkom hotelu Sheraton. Jedini kandidat je Davor Šuker s obzirom da je Dario Šimić još prije nekoliko tjedana bio eliminiran iz utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.