Pred Vatrenima godina izazova: Zašto Ante Rebić mora napustiti Milan?

Foto: fah

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom godina je puna izazova, plasman na novo veliko natjecanje, peto Europsko prvenstvo uzastopno, zahtjeva od izbornika Zlatka Dalića punu mobilizaciju kako bi se napokon i na Euru napravio korak naprijed. Naime, Hrvatska je u tri navrata prošla skupinu na Europskom prvenstvu, no, dalje od toga nije mogla, iako je svaki puta bila blizu i bila bolja od svog protivnika. Razumljivo da je Zlatku Daliću svaki igrač potreban, a posebno igrači koji su se dokazali prošle godine na povijesnom Svjetskom prvenstvu, kada je osvojena srebrna medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od njih je i Ante Rebić, nogometaš Milana, koji je svoj najbolji nogomet igrao dok je bio član puno manje poznatog Eintrachta. Naime, Rebić u Milanu ne igra, u sedam nastupa skupio je samo 177 minuta, prosjek je više nego poraz, 25 minuta po utakmici, a to nije dovoljno da bi bio spreman za Europsko prvenstvo. Zlatko Dalić je, podsjetimo, ne tako davno poslao poruku koja je više nego jasna, oni koji ne igraju u svojim klubovima neće ići na Euro, a Rebić definitivno želi na Europsko prvenstvo. Ante je Hrvatskoj definitivno potreban.

”Ante Rebić (26) sasvim je sigurno u lošem tretmanu u AC Milanu. Kada se 2. rujna priključio negdašnjem trofejnom kolosu, a sada samo imenu trofejne tradicije, Rebić je vjerojatno mislio kako je napravio važan iskorak u karijeri. Već tada je bilo analitičara koji su njegovu “trampu” sa Silvom, koji je iz Milana otišao na dvogodišnju posudbu u Eintracht, okarakterizirali nelogičnim poslom iz jednostavnog razloga što je Rebić već bio igrač u Serie A, i to u dva kluba, Fiorentini i Veroni, te se u oba slučaja nije najbolje snašao”, pišu Sportske novosti.

”Odlazak u njemačku Bundesligu, odnosno kod Nike Kovača u Eintracht iz Frankfurta, revitaliziralo je njegovu posrnulu inozemnu karijeru. Njegova impresivna fizička moć, te brzina pokazali su se velikim dobitkom za Kovača i Eintracht, dijelom i zato što se u Bundesligi igra drugačiji, otvoreniji nogomet, s puno više prostora. Sve ono čega nema u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac je imao dodatni peh da je po dolasku u Milan uletio u gubitničku eru Marca Giampaola, trenera koji se brzo pokazao velikom zabludom klupskog vodstva na San Siru.”

Rebić tek jednom u dresu Milana počeo u prvih 11

”Naslijedio ga je Stefano Pioli kojem, očito je sada, igrač Rebićeva profila nije ‘sjeo’. Zato se i dogodilo da je u 9 utakmica pod tim trenerom hrvatski reprezentativac dobio tek 4 prilike, ukupno 114 minuta igre, i to do prije mjesec dana. Samo jednu utakmicu Rebić je počeo u prvih 11, i to protiv Napolija, ali je imao peh da se ozlijedio i morao izići iz igre. U posljednje tri ligaške utakmice nije dobio niti minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da Zlatan Ibrahimović stiže u Milan, a da nedovoljno prostora ima i 30-ak milijuna eura plaćeni Leao, odnosno da Milan još ne zna što činiti sa 35 milijuna eura plaćenim Piatekom, Rebićeve perspektive u Milanu su jako loše. Ukoliko želi igrati u kontinuitetu, da bi ostao u užim izborima izbornika Zlatka Dalića, njemu se najviše isplati da u siječnju promijeni sredinu…”, navode Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.