Predsjednik Sabora primio izaslanstvo hrvatske paraolimpijske reprezentacije: ‘Nadam se da će i dalje ulagati u nas’

Foto: fah

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je primio izaslanstvo hrvatske paraolimpijske reprezentacije koja je ostvarila veliki uspjeh na 12. Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu osvojivši jednu zlatnu i jednu brončanu medalju.jandroko

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Velika mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti vas ovdje u Hrvatskome saboru i zahvaliti vam na dolasku. Čestitam vam svima na sjajnom predstavljanju naše domovine, stvarno ste ponos Hrvatske!”, poručio je Jandroković paraolimpijcima te dodao:

“Htio bih vam čestitati i na tome što svaki dan svjedočite kako život itekako ima smisla. Svojom borbenošću, predanošću i motiviranošću pokazujete da čovjek zaista može ići iznad svega onoga što misli da može u prvi tren, ako se zaista tome posveti punom snagom, i ja vam se divim i još jednom svima od srca čestitam.”

Posebne čestitke predsjednik Sabora uputio je dobitnicima medalja, prvima u hrvatskoj povijesti na zimskim paraolimpijskim igrama, zlatnome Dini Sokoloviću i brončanom Bruni Bošnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o svojemu nastupu u Pjongčangu Dino Sokolović rekao je kako je ponosan što je imao mogućnost predstavljati Hrvatsku i u vrlo jakoj konkurenciji dati svoj maksimum te osvojiti medalju. Istaknuo je i važnost Hrvatskog paraolimpijskog odbora koji uz potporu države ulaže u sportaše paraolimpijce.

“Hvala im na tome, nadam se da će i dalje ulagati u nas. Pokazali smo da imamo puno potencijala, sad bi to trebalo dići na još jednu višu razinu, uz još malo više stručnih osoba jer samim tim dobit ćemo više sportaša. Doći će novi, mladi u koje trebamo ulagati, trebamo podršku u svakom slučaju”, rekao je Dino Sokolović.

Predsjednik Sabora istaknuo je kako država mora omogućiti da se paraolimpijski sport razvija i da se stvori infrastruktura koja je potrebna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ti ljudi zaista zaslužuju punu potporu države. Svojim radom, zalaganjem, borbom oni su heroji, pokazuju koliko čovjekov život vrijedi, koliko se za njega treba boriti”, kazao je Jandroković.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić rekao je kako je ovo već treći susret paraolimpijaca s predsjednikom Sabora Jandrokovićem, koji ih je primio i nakon Svjetskog atletskog prvenstva u Londonu prošle godine, te je bio s njima i na proglašenju najboljih sportaša u 2017. godini.

“Iza nas su sada pete zimske paraolimpijske igre na kojima smo nastupili, a i prije polaska smo znali da smo već napravili uspjeh jer idemo sa sedam sportaša u tri sporta, alpskom skijanju, snowboardu i skijaškom trčanju. Nadali smo se da ćemo doći do prve medalje i to se evo ostvarilo. Bruno je u banked snowboardu bio brončani, a sve je na kraju zasladio u kraljevskoj disciplini, slalomu, zlatni Dino. Jako smo ponosni na te rezultate, koji su Hrvatsku podigli na 19. mjesto u svijetu na ljestvici zemalja osvajača medalja”, izjavioo je Kovačić te istaknuo kako će taj rezultat biti poticaj za daljnji napredak u radu i s novim, mladim sportašima koji dolaze te da vjeruje kako će Hrvatska imati i veću reprezentaciju već na idućim paraolimpijskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sabora čestitao je i svim članovima hrvatske paraolimpijske reprezentacije, trenerima i svim organizatorima koji su sudjelovali u pripremama za Zimske paraolimpijske igre te predsjedniku HPO-a Ratku Kovačiću.

“Drago mi je da ste tu, želimo vam i na taj način iskazati naše poštovanje, našu spremnost da vam pomognemo u svim vašim aktivnostima. Znam da pomoći nikad dosta i u financijskom i u moralnom smislu, ali trudit ćemo se koliko god možemo da vam budemo na raspolaganju”, zaključio je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.