Predsjednik Saveza dizača utega otkrio svoju stranu priče o Nikolaju Pešalovu: Brinuli smo o njemu, a on se samo žalio

Foto: snimka zaslona

Europsko prvenstvo u dizanju utega u Splitu donijelo je nekoliko neugodnih stvari. Sve je počelo izjavom Nikolaja Pešalova, našeg proslavljenog dizača, da ga nitko iz Hrvatskog dizačkog saveza nije pozvao na otvorenje EP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirao je sada predsjednik HDS-a Damijan Krklec, piše Slobodna Dalmacija.

“On je bio na plaći Hrvatskog olimpijskog odbora koji mu temeljem neostvarenih rezultata i nepojavljivanja na poslu nije produžio ugovor. Uvijek smo ga podržavali, a osobno sam mu nekoliko puta posuđivao novac koji nikad nije vratio. Klub se odrekao svog budžeta iz gradskog proračuna da bi se njemu pokrio dug od cca 80 tisuća kuna za stan i privatne račune. Našim smo dizačima uskratili opremu i pripreme da bismo zaštitili Pešalova”, rekao je Krklec.

“Pešalov za sebe kaže da je socijalni slučaj, a predsjednik bugarskog saveza kaže kako već desetak godina prima mirovinu 1200 eura. Primao je oko 5500 kuna od HOO-a, a sada mu ide i 5790 kn doživotne naknade za izvrsnost. Platili smo mu i licencu za suca, ali se nije pojavio na prvenstvu na kojem je morao suditi. Zaposlili smo ga u klubu Solin, platili smo mu dva mjeseca unaprijed. Pojavio se prvi mjesec, a onda mu se izgubio svaki trag. Država mu je dala 130 tisuća kuna za zlato, grad oko 200 tisuća, a preko iseljenika u Australiji skupili smo za njega 20 tisuća dolara. Brinuli smo o njemu, a on se samo žalio”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nezadovoljan je vjerojatno zbog pogrešnih investicija, ako je suditi po informacijama Bugara s kojima sam prijatelj. Ovo mu danas ne služi na čast. Nikola je kao trener zaposlen još 2009., ali baš ništa nije radio. Ni njegova matična država nije ga angažirala, čak su ga lani izbacili iz dvorane. Ovime se naša priča o Pešalovu zatvara, a oni neka govore što hoće – zaključio je izbornik reprezentacije Boško Čavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.