(FOTO, VIDEO) Priliku za grupnu fazu Europske lige propustili u Gradskom vrtu: Osijek slavio na gostovanju kod bečke Austrije, no, nije bilo dovoljno

Foto: fah

U uzvratnom susretu posljednjeg kola kvalifikacija za Europsku ligu Osijek je u St. Poltenu pobijedio bečku Austriju 1-0, ali to nije bilo dovoljno za prolaz jer u prvom susretu izgubio 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini pogodak na utakmice zabio je Gabriel Boban u 62. minuti. Nažalost, to nije bilo dovoljno i Osijek se oprostio od Europe zbog manje postignutih golova u gostima.

Foto: fah

Zanimljivo, bečka Austrija nije ugostila Osijek na svom Ernst Happel stadionu već u obližnjem St. Pöltenu jer je na ‘Prateru’ koncert Robbieja Williamsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon domaćeg poraza, Osijek je u Austriju stigao po čudo. I ostao korak do podviga.

Austrija je bolje ušla u susret i kontrolirala je igru veći dio prvog poluvremena. Osijek je svoju priliku tražio iz kontranapada.

Prva je zaprijetila Austrija, ali je Monschein bio neprecizan. Isti je igrač u 40. minuti imao sjajnu priliku, no s pet metara je uzdrmao gredu. U 55. minuti je zaprijetio i Holzhauser iz slobodnog udarca, ali je Malenica obranio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Osijek je svoju priliku dočekao u 62. minuti i iskoristio je. Mudražija je sjajnom dugom loptom uposlio Bobana koji je odlično primio loptu u kaznenom prostoru i zabio za 1-0. Isti je igrač u 78. minuti imao sjajnu priliku za drugi pogodak. Bočkaj je ubacio iz kornera, a Boban sam iz blizine pucao pored gola.

U 81. minuti Austrija je mogla izjednačiti, no Malenica je obranio neugodan udarac Friesenbichlera. U samoj završnici Osijek je krenuo na sve ili ništa, junački se borio, ali nije uspio ugurati drugi gol u mrežu.

Nakon što su u prva tri pretkola izbacili UE Santa Colomu, potom švicarski Luzern, te ugledni nizozemski sastav PSV Eindhoven, Osječani su europsku priču završili u posljednjem kolu kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AUSTRIA – OSIJEK 0-1

ST. POLTEN. NV Arena – 7,500 gledatelja; Sudac: Vladislav bezborodov (Rus);

Strijelac: 0-1 Boban (62)

Žuti kartoni: De Paula / Ejupi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton: –

AUSTRIA: Hadžikić – De Paula, Mohammed, Westermann, Martschinko – Serbest (od 80. Salamon) Holzhauser – Tajouri-Shardi, Prokop (od 90. Borković), Felipe Pires – Monschein (od 69. Friesenbichler)

OSIJEK: Malenica – Šorša, Škorić, Barać, Barišić – Mioč, Mudražija (od 83. Šimunec) – Bočkaj, Pušić (od 46. Boban), Grezda (od 69. Grgić) – Ejupi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.