Prva medalja za Hrvatsku u Riju: Hoće li Josip Glasnović uzeti zlato ili srebro?

Foto: fah

Hrvatski strijelac Josip Glasnović osigurao je prvu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru plasiravši se u finale trapa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnović (33) je u polufinalu bio savršen pogodivši svih 15 zadanih meta, te će se u finalu od 20.45 sati boriti za zlatnu medalju s Talijanom Giovannijem Pellielom, koji je u polufinalu imao 14 pogodaka.

Za brončanu medalju će se boriti Čeh David Kostelecky, koji je u polufinalu imao 13 pogodaka, te Britanac Edward Ling, koji je imao 12 pogodaka.

Glasnović je u kvalifikacijama ostvario 120 pogodaka iz 125 pokušaja što je bilo dovoljno za podjelu drugog mjesta s Britancem Edwardom Lingom, dok je Pellielo bio najbolji sa 122 pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnović će tako imati priliku “naslijediti” drugog hrvatskog reprezentativca Giovannija Cernogoraza, koji je prije četiri godine u Londonu bio zlatni u ovoj disciplini. Cernogoraz je u Riju završio kao deveti sa 116 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.