Prvak Hrvatske u obaranju ruke suspendiran na četiri godine

Foto: fah

Stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je zbog uzimanja zabranjenih tvari na četiri godine suspendiralo člana kluba Soouth Power iz Sinja Ivana Čarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čarić je u ožujku ove godine osvojio naslov prvaka Hrvatske u obaranju desne i lijeve ruke u kategoriji 95 kg i bio je treći u Open kategoriji. Međutim, Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je u njegovom biološkom uzorku otkrila prisutnost zabranjene tvari metandienona. Čariću je prvo određena privremena suspenzija, a sada je i kažnjen zabranom nastupa do ožujka 2023.

“Na Prvenstvu Hrvatske u obaranju ruke, održanom 10. ožujka 2019. u Sinju, Služba za antidoping HZJZ-a provela je dopinšku kontrolu tijekom koje je u uzorku biološkog materijala sportaša Ivana Čarića otkrivena prisutnost zabranjene tvari metandienona koja se nalazi u kategoriji S1.a Egzogeni anabolički steroidi iz Popisa zabranjenih sredstava 2019. Čarić je time prekršio odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga te su mu poništeni svi rezultati postignuti na tom natjecanju, a Stegovno vijeća HZJZ-a mu je odredilo četverogodišnju suspenziju. U nju je uračunato vrijeme trajanja privremene suspenzije pa mu zabrana nastupa na svim natjecanjima ožujka 2023. godine”, stoji u priopćenju HZJZ-a u kojem se ističe da sportaš ima pravo pravo žalbe na ovu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.