Rastrošnost u doba korone: Chelsea želi vratiti status rastrošnog kluba, kreću po najskuplje pojačanje ikad

Foto: fah

Londonski Chelsea nastavlja s ulupavanjem novaca u pojačanja, a bez nekih konkretnih rezultata s obzirom na dominaciju Liverpoola, prije toga Manchester Cityja, u Engleskoj. Naime, uprava spomenutog kluba, za koji igra i hrvatski reprezentativac, Mateo Kovačić, nastavit će s radom na transferima vrlo brzo, Chelsea želi vratiti epitet najrastrošnijeg kluba na Otoku s obzirom da u ponedjeljak idu po najskuplje pojačanje ikad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, klub je već doveo Timu Wernera i Hakima Ziyecha, međutim, tu se neće zaustaviti, prema pisanju britanskih medija Chelsea je pokazala zanimanje za sjajnog napadača Bayer Leverkusena Kaija Havertza i po njega, prema navodima Telegrapha, kreću već od nedjelje. Podsjetimo, Havertz sutra igra sa svojim Bayer Leverkusenom finale Kupa Njemačke protiv velikog favorita, Bayerna iz Muenchena. Navodno bi finale Kupa Havertzu trebao biti posljednji susret u dresu Bayera.

Chelsea će pričekati ishod finala njemačkog Kupa nakon čega bi trebali krenuti u lov na 90 milijuna funti skupog nogometaša. Naime, toliko Bayer želi dobiti za Havertza. Očito ni korona kriza previše ne pogađa londonski klub koji nastavlja s megalomanskim transferima.

Havertz je podsjetimo ove sezone zabio 16 golova, tome dodao devet asistencija, a ima samo 21 godinu. Pred njim je velika budućnost, što mu, dakako, diže cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo kako je Chelsea za Wernera izdvojio 53 milijuna eura, a za Ziyecha 40. Ako bi Havertza doveli za spomenutih 90 milijuna funti onda će definitivno vratiti status kluba koji najviše troši kakav su imali prije više od 10 godina. I dodatno, ako doista za 90 milijuna funti angažiraju Havertza bit će to najskuplji transfer u povijesti londonskog kluba. Prije toga su za Kepu Arrizabalagu platili oko 80 milijuna eura.

S novim pojačanjima Frank Lampard bi na raspolaganju imao super jaku momčad koja više ne bi imala alibija u borbi za trofeje. Navijači se sasvim sigurno ne bi zadovoljili mrvicama koje iza sebe ostavljaju City i Liverpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.