Rekordan broj ispaljenih trica u NBA ligi, James Harden i društvo gađali trice čak 56 puta…

Foto: fah

Doigravanje NBA lige u punom je zamahu, bez obzira na pandemiju koronavirusa i bez obzira na činjenicu da se igra bez gledatelja, košarkaši Houston Rocketsa imaju 2:0 u prvoj rundi play-offa budući da su sinoć sa 111:98 savladali Oklahomu. Dakle, Houston Rocketsi su ostvarili još jednu poprilično laganu pobjedu, no, jedna druga zanimljivost vezana je uz njihov uvjerljiv trijumf. Naime, ispalili su tijekom sinoćnje utakmice 56 trica, što je rekord. Svaki košarkaš koji je došao do linije za tri poena je pucao, čak i ako to nije bila izrađena situacija za šut. Išlo ih je kao nikada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su od 56 pokušaju uspjeli pogoditi 19 trica, što je više nego solidan postotak za tri poena od 33.9 posto. Najviše je potegao James Harden, koji je imao 11 pokušaja, no, pogodio je tek dvije trice i na kraju zabio 21 koš, Eric Gordon je pokušao čak 10 puta, ali je svih 10 promašio.

House JR je osam puta gađao tricu, po šest puta Green, McLemore i Rivers, P.J. Tucker četiri, Covington pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede Oklahome oni su bili daleko skromniji, imali su manje pokušaja za tri poena, ubacili su 11 iz 32 pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.