Riješena velika dvojba s Maksimira: Je li gol Ferencvarosa regularan?

Foto: HNTV

U prvoj utakmici 3. pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu u Maksimiru igrao 1-1 (1-0) protiv mađarskog Ferencvarosa.Uzvrat se igra 13. kolovoza u Budimpešti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gol je za Dinamo zabio Dani Olmo već u 7. minuti, a izjednačio je David Siger (59).

Dinamo pred svojim navijačima nije uspio doći do pobjede protiv Ferencvaroša, pa će odluka o prolazu pasti u Budimpešti. Hrvatski prvak je uspio vrlo rano zabiti gol, no igrači Dinama kao da su stali nakon toga i prepustili Mađarima inicjativu. Ferencvaroš je početkom drugog dijela uspio postići gol iz svoje jedine prave šanse na utakmici, a Dinamo nije uspio doći do novog vodstva.

Već u 3. minuti udarcem s 16 metara je zaprijetio najskuplji igrač Dinama Olmo, ali je vratar Dibusz bio spreman. No, u 7. minuti izvanredna akcija Oršića i Olma rezultirala je vodstvom Dinama. Oršić je proigrao Olma, a Španjolac je prvo proturio loptu kroz noge braniču Sigeru i potom neobranjivo pogodio sami kut mađarskih vrata. U 45. minuti Hajrovićev pokušaj iskosa završio je u bloku, a u sudačkoj nadoknadi nakon kornera šut glavom Ademija otišao je tik pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađari su puno odlučnije krenuli u drugo poluvrijeme i 59. minuti su izjednačili iz svog prvog opasnijeg naleta prema Dinamovu golu. Na povratnu loptu naletio je Nguen, čiji je šut s desetak metara Livaković obranio, no odbijenu loptu je Siger glavom uputio prema mreži. Netko od Dinamovih braniča je uspio izbaciti loptu, no glavni sudac je procijenio da je ona prešla gol-crtu.

Dvojbe je li bio gol ili nije prekinuta je kad je ekipa Hrvatske nogometne televizije, uz pomoć 3D tehnologije, tehnološkog sustava Viz-Libero, pokazala da je pogodak regularan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.