Robert Jarni demantirao izjave Ljupka Petrovića, trenera koji se fotografirao s Arkanom

Foto: snimka zaslona

Ljupko Petrović prisjetio se što se događalo 1991. godine, iako pritom nije govorio o agresiji na Hrvatsku, iako je sjedio na klupi kluba čiji su navijači, zloglasne Delije, bili notorni fašisti predvođeni već spomenutim razbojnikom i ratnim zločincem, danas pokojnim, Arkanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Morbidne izjave Ljupka Petrovića, trenera koji se fotografirao s Arkanom: ”Španjolci ne daju da im se raspadne država, dok smo mi to u tišini gledali”

Lagao je tom prilikom da su tu Crvenu Zvezdu te 1991. trebala pojačati i dva Hrvata – Davor Šuker i Robert Jarni.

Jarni je nakon ovih izjava sve demantirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Zbog te izjave Ljupka Petrovića tri dana mi mobitel ne prestaje zvoniti. Zovu me svi prijatelji i poznanici i govore mi kako su pročitali tu vijest. Moram priznati da je nisam ni vidio dok mi nije poslana na mobitel. Jednostavno ne mogu shvatiti zašto je to Petrović izjavio kad to nije istina. Sa mnom o transferu u Zvezdu nitko nikad nije pričao niti me pitao bih li ja tamo igrao. Da stvar bude još čudnija, ne znam kome je to Zvezda dala kaparu za moje usluge. Pojma nemam”, rekao je Jarni za Slobodnu Dalmaciju.

Podsjetimo što je rekao Petrović.

”Davor Šuker i Robert Jarni su igrači koje smo već zakaparili i njih dvojica su trebali doći u ljeto 1991. Pričali smo i sa Slavišom Jokanovićem i bili blizu dogovora. S onom momčadi, pojačanom s ta tri igrača, garantiram vam da bismo bili nezadrživi u Europi. Garantiram vam da bismo ponovili uspjeh iz Barija i da bismo možda nekoliko puta bili prvaci Europe. Međutim, izbio je rat i sve je to propalo. Žao mi je jer je Jugoslavija imala snagu donijeti ne samo jednog već možda i više prvaka Europe. Pogledajte kako Španjolci ne dozvoljavaju da im se raspadne država, dok smo mi to u tišini gledali’‘, rekao je Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo…

Je li se trener kluba koji će s Osijekom igrati u kvalifikacijama za Europsku ligu fotografirao s ratnim zločincem Arkanom i pritom držao pušku?

Fotografija s Arkanom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Je li doista Petrović bio na fotografiji?

”Savjest mi je čista, Arkan je tada bio jak. Nisam imao ništa sa ratom u BiH”,  kazao je Petrović te tako komentirao fotografiju s Araknom, a valja spomenuti kako je na fotografiji držao i automatsko oružje.

Iako Petrović nikada nije demantirao autentičnost fotografije pojavile su se i informacije kako se radi o fotomontaži.

Nakon što su zbog sporne fotografije odbili angažirati Petrovića iz Sarajeva su izdali priopćenje u kojem stoji kako je sudski vještak Edin Kundalić dao “preliminarno mišljenje” da se radi o fotomontaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarajevo je izdalo priopćenje:

“Fudbalski klub Sarajevo zaprimio je vještačenje fotografije, na kojoj se navodno nalazi Ljupko Petrović u društvu ratnog zločinca Željka Ražnatovića ‘Arkana’, od strane Edina Kundalića, vještaka kriminalističke struke, u kojem se potvrđuje prvobitna inicijalna sumnja da se radi o digitalnoj montaži uz pomoć programa za obradu slike, odnosno modifikacije neke skenirane fotografije.”

Hajrudin Kapetanović, član uprave Sarajeva, zaprijetio je kako će na osnovu nalaza vještaka, pravnici kluba “predložiti Upravnom odboru FK Sarajevo da zauzme stav u vezi pokretanja postupaka za naknadu materijalne i nematerijalne štete nanesene Fudbalskom klubu Sarajevo. Također, advokatski tim FK Sarajevo ponudio je pro bono zastupanje Ljupku Petroviću u postupcima za naknadu štete, ukoliko on to bude htio prihvatiti”.

No, ima i onih koji tvrde drugačije…

No, s druge strane, neki tvrde, a koji dosta toga znaju o računalnoj tehnologiji, pa i fotografiji, kako je snimka o kojoj je riječ nastala početkom devedesetih negdje na ratištima, na okupiranim područjima neke od država nastalih raspadom Jugoslavije. Takve fotografije, ako su snimljene analognim fotoaparatom te potom skenirane, nemaju u pozadini filea pozadinske slike. Navedeni podaci, čak i ako i kada postoje nestaju prilikom postavljanje fotografije na društvene mreže. Je li to sudski vještak, koji je to morao znati, previdio?

Priča sa spornom fotografijom pojavila se u travnju 2014., a fotografija (fotomontaža !?) objavljena je na društvenim mrežama.

Ova fotografija niže definitivno nije fotomontaža, iako je snimka zaslona.

Foto; Snimka zaslona

”Ja sam se vratio 1994. godine u Crvenu zvezdu gdje sam osvojio duplu krunu, a Arkan je tada još bio alfa i omega kada je u pitanju klub. Čovjek se za sve pitao, od igračkog kadra, pojačanja, jednostavno svega. Znao je našamarati ljude u svojoj blizini i to pred cijelom ekipom. Zamislite što bi se dogodilo tada vodećim ljudima u Zvezdi koji bi se odbili možda da se slikaju sa njim ili nekim iz njegovog miljea”,  rekao je Petrović svojedobno za bosansko – hercegovačke medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.