Robert Prosinečki o predstojećoj operaciji, startu Vatrenih na početku kvalifikacija: ‘Nismo bili pravi, kod nas, kad se pobjeđuje, onda smo najbolji, a kad se gubi…’

Foto: fah

Nakon nesretnog remija reprezentacija Bosne i Hercegovine u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Grčke (2:2) u Zenici izbornik Robert Prosinečki rekao je kako je njegova momčad odigrala briljantno prvo poluvrijeme te da su trebali voditi tri do četiri pogotka prednosti i tako riješiti pitanje pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosna i Hercegovina imala je 2:0 te je u tom trenutku u džep već spremila svih šest bodova nakon prva dva kola, a onda je Miralem Pjanić dobio crveni karton i Grčka se vratila, šokirala je Zenicu.

”Ne znam, svi mi kažu da to nije bilo za crveni, a to je bila situacija koja je Grke vratila u utakmicu. Šteta za Pjanketa, kakav je samo gol majstor zabio, bio je to briljantan slobodnjak, odigrao je maestralnu utakmicu do isključenja”, kazao je hrvatski stručnjak na klupi BiH, koja je poslije prva dva kola osvojila u prve dvije utakmice četiri boda.

Veliki Žuti tvrdi kako to nije loše, no, isto tako svjestan je koliko je malo nedostajalo do punog plijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kad na ovakav način ispustite dva boda, onda moram biti nezadovoljan. Sa šest bih imao puno drugačije razmišljanje pred nastavak kvalifikacija, ali ja sam uvijek optimist, tako i sad”, poručio je izbornik BiH.

Podsjetimo, kvalifikacije za Euro 2020. se nastavljaju u lipnju, u tri dana BiH čekaju dva teška gostovanja, najprije kod Finske, a onda i kod Italije u Torinu.

Jesu li problemi Velikog Žutog sa zdravljem iza njega ili?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Sad je sa zdravljem sve u redu, baš se dobro osjećam. Ti problemi su iza mene, ali na ovaj zahvat moram otići…”

Robert Prosinečki komentirao je za 24 sata i poraz Vatrenih u Budimpešti od Mađarske i to nakon što je golom Ante Rebića Hrvatska povela 1:0.

Hrvatsku je zamalo na Maksimiru iznenadio i Azerbajdžan Nikole Jurčevića, srećom, golom Andreja Kramarića Hrvatska je došla do bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nisam se čuo s njim (Jurčevićem) posljednjih dana, obojica smo na klupama imali svojih obveza”, kazao je Prosinečki, koji je, kako smo rekli, komentirao start Vatrenih u prva dva kola kvalifikacija.

”Jednostavno, nismo bili pravi. Znate kako to ide kod nas, kad se pobjeđuje, onda smo najbolji, a kad se gubi, onda smo najgori. I sad je očito slično razmišljanje. U Mađarskoj smo izgubili jer se vjerojatno mislilo kako će se lako doći do bodova. Iznenadila je Mađarska svojom agresivnošću, ali i kvalitetom. To je dokaz da se danas protiv svake momčadi mora igrati maksimalno ozbiljno. Naravno da su svi posebno napaljeni na drugu momčad na svijetu. Toga moramo biti svjesni. Ono što je bilo u Rusiji je bilo sjajno, ali ovo su nove utakmice i novi izazovi”, zaključio je Robert Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.