Ruski atletski savez pokrenuo istragu: Atletičari ‘bježali’ od doping inspektora

Foto: fah

Ruski atletski savez pokrenuo je istragu nakon što je 36 ruskih atletičara naglo odustalo od nastupa na mitingu u sibirskom gradu Irkutsk nakon što su se nenajavljeno pojavili doping inspektori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od nastupa je odustalo čak 36 atletičara od kojih je 12 dostavilo liječničku ‘ispričnicu’, dok se ostali jednostavno nisu pojavili na startu.

“Pokrenuli smo istragu jer su ovi događaji sumnjivi,” poručili su iz Ruskog atletskog saveza.

Direktor Ruskog atletskog saveza Andrej Kruporušnikov je kazao kako su vrhunski ruski atletičari ‘najčišći sportaši na svijetu’, ali i dodao kako sport na nižim razinama ima velike probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naši reprezentativci su najčišći na svijetu, ali smo zatražili od Ruske antidopinške agencije da više pažnje obrati natjecanjima na nižoj razini,” kazao je Kruporušnikov.

Koncem prošle godine Međunarodni olimpijski odbor (MOO) odlučio je Rusiju izbaciti sa skorašnjih zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, no njezini sportaši moći će nastupiti, ali pod neutralnom zastavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.