Sad i službeno, Šuker obavijestio Platinija o odustajanju od EP

Hrvatski nogometni savez odustao je od kandidature za domaćinstvo EURA 2020. godine, objavio je u petak HNS, a kao razlog navedeno je kako Vlada Republike Hrvatske nije odgovorila na službeni dopis HNS-a u vezi kandidature čime nije ispunjen zakonski preduvjet ulaženja u utrku za domaćinstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatski nogometni savez obavijestio je danas UEFA-u kako neće predati kandidaturu za domaćinstvo EURA 2020. Petak 25. travnja posljednji je rok za predaju finalnih kandidatura za EURO 2020. godine koji će se održati u 13 gradova diljem Europe.

Takva ideja čelnika UEFA-e oživjela je želju HNS-a da Hrvatska bude domaćin tog nogometnog spektakla. HNS je od samog početka poštivao sve rokove prijavljujući za domaćinstvo dva grada, Zagreb i Split, te je gradovima pravovremeno proslijedio i svu dobivenu dokumentaciju od strane UEFA-e.

Usprkos potpori oba potencijalna grada domaćina, koji su pokazali želju i volju učiniti što je potrebno za dobivanje domaćinstva, na čemu im se zahvaljujemo, HNS nije mogao zadovoljiti prvi zakonski i UEFA-in uvjet – dobivanje suglasnosti i garancije Vlade Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Vlada nije odgovorila na službeni dopis HNS-a u vezi kandidature za EURO 2020. Takvom odlukom Vlade RH nije ispunjen zakonski preduvjet ulaženja u utrku za domaćinstvom Europskog prvenstva jer Zakon o sportu propisuje kako je za organizaciju takvog događaja nužna suglasnost Vlade RH. Istodobno, to je i osnovni UEFA-in uvjet kako bi kandidatura bila prihvaćena.

Hrvatski nogometni savez, stoga, sa žaljenjem odustaje od kandidature za EURO 2020. jer smo i dalje mišljenja kako bi domaćinstvo takvog natjecanja bila fantastična prilika za promociju Hrvatske i grada domaćina, razvoj sportske kulture i infrastrukture te ekonomski poticaj cijeloj zemlji.

Bez obzira na to, veselimo se Prvenstvu koje će uistinu biti ‘EURO za Europu’ i duboko vjerujemo da će hrvatska nogometna reprezentacija biti jedan od sudionika tog festivala nogometa”, objavio je HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.