Sandra Perković osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama!

Foto: FAH

Sandra Perković obranila je zlatnu olipijsku medalju. Ono što je uspjela napraviti u Londonu 2012. godine sad je ponovila u Riju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon burnih kvalifikacija u kojima je tek trećim hicem uspjela izboriti plasman u finale diska na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, hrvatska atletičarka Sandra Perković obranila je olimpijsko zlato iz Londona prije četiri godine.

Zlatna je Sandra, srebrna Francuskinja Robert-Michon, a brončana Kubanka Caballero

Hrvatska tako na Igrama ima već tri zlatne medalje i jednu srebrnu medalju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković je do zlatne medalje došla fenomenalnim hicem iz treće serije kada je bacila 69.21 metar. Bio je to hitac koji je ujedno Sandru spasio ispadanja jer je u prve dvije serije pogodila zaštitnu mrežu. Treći neispravan hitac značio bi šokantan oproštaj od Rija, ali je hrvatska zlatna atletičarka skupila koncentraciju i pomela konkurenciju u dramatičnom trenutku.

Nakon toga Sandra nije uspjela baciti niti jedan ispravan hitac, pa je tako taj jedan jedini uspješan bio dovoljan za zlato.

Perković je tako nastavila svjetsku dominaciju u bacanju diska, koja traje od 2010. godine. Ove sezone već je osvojila zlato na Europskom prvenstvu u Amsterdamu, te je osigurala naslov pobjednice Dijamantne lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra Perković je postala tek druga atletičarka u povijesti koja je uspjela obraniti olimpijsko zlato u bacanju diska. Njemica Evelin Jahl je pobijedila u 1976. u Montrealu i četiri godine kasnije u Moskvi.

To je četvrta medalja za Hrvatsku na OI u Riju, nakon zlata Josipa Glasnovića u trapu, pa zlatne medalje Martina i Valenta Sinkovića u dvojcu na pariće i srebra Damira Martina u samcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.