Šareni marcipan za polufinale Brazila i Njemačke

U staklenom izlogu u središtu Lübecka u Njemačka spojeni su šareni komadi marcipana koji prikazuju zastave Brazila i Njemačke povodom današnje utakmice polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka reprezentacijatim će danas igrati polufinale s reprezenatcijom Brazila u Belo Horizonteu na stadionu Mineirao čiji je kapacitet 58.000 gledatelja. Glavni sudac je Meksikanac Marco Rodriguez (40), koji je na SP u Brazilu dosad sudio na dvije utakmice, Belgija – Alžir 2-1 (grupna faza), te Italija – Urugvaj 0-1 (grupna faza). Najviše ga se pamti po suđenju na utakmici između Italije i Urugvaja, kada je u 59. minuti isključio talijanskog veznjaka Marchisija, te zbog toga što nije vidio kada je Luis Suarez ugrizao Chiellinija.

Iako su Brazil i Njemačka nogometne velesile, dosad su na svjetskim prvenstvima samo jednom igrali međusobno, i to u finalu SP 2002. kada je Brazil pobijedio 2-0, a oba gola zabio je Ronaldo. Nijemci se nadaju uzvratu te da će, nakon 24 godine čekanja i četiri uzastopna polufinala, napokon otići do kraja.

Brazilci su ostali bez najveće zvijezde Neymara i kapetana Thiaga Silve, stožernog igrača njihove obrane. Neymar je u četvrtfinalu ozlijedio kralježnicu, a stoper Thiago Silva neće igrati zbog žutih kartona. Ipak, Nijemci se boje da bi izostanak Neymara mogao dodatno homogenizirati Brazilce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.