Senzacionalna Petra Martić: ‘Razbila’ 19. tenisačicu svijeta za osminu finala Roland Garrosa

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u osminu finala drugog grand slam turnira sezone Roland Garrosa nakon što je u nedjelju sa 6-1, 6-1 za samo 49 minuta vladala Latvijku Anastasiju Sevastovu, 19. tenisačicu svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić, koja je 290. na WTA ljestvici i kojoj je ovo drugi put u karijeri da je stigla do osmine finala Roland Garrosa, nije imala većih problema sa Sevastovom. Hrvatska je tenisačica u prvom setu dobila prva četiri gema, Sevatsova osvaja gem tek za 4-1. Latvijka u cijelom meču nije imala ni jednu break priliku, bila je puno lošija na prvom i drugom servisu, dok je Martić suparnici uzela servis pet puta, imala je realizaciju poena na prvom sevrisu 83 posto, a na drugom 50 posto i ukupno je osvojila 56 poena.

U osmini finala Martić će igrati protiv bolje iz ogleda između šeste tenisačice svijeta Ukrajinke Eline Svitoline i Poljakinje Magde Linnette (WTA-94.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.