Šestero hrvatskih gimnastičara na SP-u u Glasgowu

Osijek,17.09.2015. - Prvog finalnog dana na 7. Grand Prixu Osijek Žito Challenge cupu, natjecanju Svjetskog gimnastièkog kupa Robert Seligman osvojio je srebro na konju s hvataljkama, u istom finalu Leonardo Kušan bio je šesti, a naša najbolja gimnastièarka, tek 17-godišnja Ana Ðerek sedma na preskoku. Na fotografiji Robert Seligman. foto HINA / mm

Kvalifikacijama gimnastičarki u petak u škotskom Glasgowu starta 46. Svjetsko prvenstvo u sportskoj gimnastici koje je ujedno i kvalifikacijsko za Olimpijske igre u Riju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku će na prvenstvu predstavljati šestero reprezentativaca – tri Splićanke iz GK Marjan Ana Đerek, Dina Madir i Karmen Koljanin, te Čakovčanin Filip Ude, Osječanin Robert Seligman i Zagrepčanin Marijo Možnik, a naše djevojke sutra će od 21:50 po hrvatskom vremenu prve iskusiti podij Hydro Arene.

Kvalifikacije gimnastičarki i gimnastičara održavaju se po dva dana, djevojke su na rasporedu u petak i subotu, a dečki u nedjelju i ponedjeljak. U ponedjeljak, posljednjeg kvalifikacijskog dana, u borbu za finala će i naši vježbači i to ujutro od 10:15. Filip Ude brani srebro na konju s hvataljkama, a Marijo Možnik koji je i aktualni prvak Europe, brani broncu na preči.

“Voljela bih da mi ovo nije prvo veliko seniorsko natjecanje u karijeri nego da iza sebe imam bar jedno Svjetsko prvenstvo. Pritisak je jer svi od mene puno očekuju, ali trudim se ne zamarati se time. Spremna sam, dobro se osjećam, prilagodili smo se na ove Gymnova sprave i vjerujem da će sve biti OK. Imala sam malih problema prilagoditi se na rasvjetu na podiju. Nikada nisam nastupala pod takvih reflektorima, ali i to sam svladala. Mi u Splitu nemamo te Gymnova sprave, ovdje su ruče i greda dosta tvrđe, parter je cijeli bijel pa se teško orijentirate gdje ste, kao da trčite u prazno, ali i na to smo se prilagodili. Ništa, potruditi ću se odraditi kao doma, mislim da mogu preko 50 bodova, a onda sam u igri za Rio,” rekla je najbolja hrvatska gimnastičarka, 17-godišnja višebojka Ana Đerek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Glasgowu će OI izravno izboriti po osam najboljih ekipa i momčadi, te svi pojedinačni osvajači medalja. Višebojci će pak tražiti mjesto u kvoti za dodatne kvalifikacije na Test Eventu u travnju u Riju, a to će pokušati izboriti Filip Ude i jedna od naših gimnastičarki. Možnik i Seligman, ali i Ude, Igre će moći osigurati osvajanjem medalje.

Raspored SP-a
Petak, 23. listopada
10.15 – 23.45 Kvalifikacije (ž) – Hrvatska od 21.50

Subota, 24. listopada
10.15 – 23.45 Kvalifikacije (ž)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjelja, 25. listopada
10.15 – 23.55 Kvalifikacije (m)

Ponedjeljak, 26. listopada
10.15 – 23.40 Kvalifikacije (m) – Hrvatska od 10.15

Utorak, 27. listopada
18.50 – 22.15 Ekipno finale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srijeda, 28. listopada
18.25 – 22.10 Momčadsko finale

Četvrtak, 29. listopada
19.10 – 22.15 Višebojsko finale (ž)

Petak, 30. listopada
18.40 – 22.20 Višebojsko finale (m)

Subota, 31. listopada
13.50 – 18.00 Pojedinačna finala (muški parter, konj s hvataljkama i karike, ženski preskok i dvovisinske ruče)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjelja, 1. studenoga
14.00 – 18.00 Pojedinačna finala (muški preskok, ruče i preča, ženski parter i greda)

Napomena: Satnica je po hrvatskom vremenu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.