Svjetsko prvenstvo gimnastika: Đerek 23. na tlu, a 35. na gredi

Foto: fah

Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek svoj je nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Montrealu završila kao 23. u vježbi na tlu te kao 35. na gredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đerek je svoj nastup na obje sprave odradila još u utorak, no konačni je plasman saznala po završetku posljednje kvalifikacijske skupine u četvrtak rano ujutro po hrvatskom vremenu.

Za svoju izvedbu na tlu mlada je Splićanka dobila ocjenu 12.900, no plasman u finale je donosila ocjena od 13.500 ili viša. Na gredi je Đerek dobila ocjenu 11.833, dok se za finale trebalo vježbati za najmanje 13.200.

Nakon kvalifikacija od hrvatskih predstavnika u Montrealu u konkurenciji je ostao samo Tin Srbić koji je s trećim je rezultatom kvalifikacija (14.366) izborio nastup u finalu preče koje je na rasporedu u nedjelju, dok je Filip Ude u statusu prve rezerve na konju s hvataljkama nakon što je ostvario deveti rezultat u kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.