Šime Vrsaljko srušio europskog prvaka: Hrvatska bi na Euru mogla biti jača nego na Svjetskom prvenstvu u Rusiji?

Foto: fah

Kako smo već pisali europski prvak Liverpool vratio se nakon osam mjeseci na mjesto sreće, mjesto velikog uspjeha, mjesto na kojem je osvojio Ligu prvaka u finalu pobijedivši Tottenham. Povratak za momčad Jurgena Kloppa nije bio nimalo sretan, poraženi su minimalno, ali s vrlo nezgodnim rezultatom, bilo je 1:0 za Atletico Madrid.  Uzvratna utakmice osmine finala je na Anfieldu, Španjolcima je u svom stilu Klopp već poželio dobrodošlicu. Liverpool za prolaz mora zabiti dva gola, ne primiti ni jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivala se defenziva Atletica i žestoki napadi prvaka Europe, no, rani pogodak posve je promijenio priču. Sve je krenulo u neželjenom smjeru za englesku momčad koja ove sezone briljira skoro na ”svim frontovima.” Prvenstveno u Premiershipu.

Liverpoolu je trebalo cijelo prvo poluvrijeme da se stabilizira poslije šoka s početka utakmice, dok je Atletico predvođen sjajnim hrvatskim reprezentativcem, velikim povratnikom Šimom Vrsaljkom, odigrao kako se i očekivalo u obrani, jednom riječju – maestralno. Sjajne su to vijesti za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića uoči velikih pripremnih izazova za nadolazeće Europsko prvenstvo protiv Švicarske i Portugala. Nakon ozljede igrača Bayerna Ivana Perišića izbornika može radovati činjenica da se u Milanu ”probudio” Ante Rebić, a u Madridu se nakon teške ozljede na najbolji mogući način vratio i oporavio desni bočni hrvatske reprezentacije, jedan od junaka svjetskog srebra iz Rusije 2018., Šime Vrsaljko.

”Šime Vrsaljko odradio je izvanredan meč. Izostao je njegov učinak u napadu, logično obzirom na to da se njegova momčad skoro cijelo vrijeme branila, ali zato je bio sjajan u obrani. Vrlo lako je zaustavio Manea koji je bio toliko očajan da ga je Klopp izvadio već na poluvremenu”, piše portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako će napokon biti sreće, uz povratak Vrsaljka vratit će se na vrijeme Ivan Perišić, sve je bolji Borna Barišić, tu su Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Hrvatska bi na Europskom prvenstvu mogla imati jaču momčad nego na SP-u prije skoro dvije godine. Takva Hrvatska, predvođena neuništivim kapetanom Lukom Modrićem, može jako daleko. Koliko? Pokazat će vrijeme, a za svaki veliki sportski podvig uz znanje potrebna je i sreća.

Za kraj, vratimo se prvaku Europe – Liverpoolu, ”do gostovanja u Madridu, Liverpool je ove sezone odigrao 41 utakmicu u svim natjecanjima upisavši svega dva poraza – prvi na otvaranju Lige prvaka na gostovanju kod Napolija (0-2), a drugi u engleskom Liga kupu od Aston Ville (0-5), no “Redsi” su u toj utakmici nastupili s U-23 momčadi, najmlađom postavom u 127 godina dugoj klupskoj povijesti”, prenosi već spomenuti portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.