Sjajna atmosfera u kampu Vatrenih uoči SP-a: Je li prva utakmice protiv Nigerije za Hrvatsku doista ključna utakmica?

Foto: Twitter

Pred vratima je Svjetsko nogometno prvenstvo, uz Olimpijske igre najveći sportski događaj poznat u svijetu.  Predstojeće Svjetsko prvenstvo bit će ipak zakinuto zbog činjenice da natjecanje u Rusiji nisu uspjeli izboriti višestruki prvaci svijeta, Talijani, kao i najbolja, najuspješnija reprezentacija koja se nikada do sada nije okitila svjetskim naslovom –  Nizozemska. Međutim, spomenute dvije reprezentacije s obzirom na viđeno tijekom dugih i iscrpnih kvalifikacija nisu ni zaslužili plasman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Favoriti? Uglavnom isti kao i zadnjih desetljeća malo se toga promijenilo. Dakle, Brazil, Njemačka, Španjolska, Francuska…  eventualno Belgija.  Dakako, na tako velikom natjecanju neizbježno dolazi do brojnih iznenađenja, iako, uglavnom, u konačnici slavi netko od favorita. Mi se nadamo da će jedno od većih iznenađenja biti Hrvatska, baš kao i nezaboravne 98.

Naravno, kako smo već spomenuli, navijačima u Hrvatskoj najvažniji je nastup hrvatske nogometne reprezentacije, naime, Vatreni već dvadeset godina nisu uspjeli preskočiti grupnu fazu turnira, posljednji i jedini puta dogodilo se to 1998. godine u Francuskoj. Te 1998. Hrvatska je zauzela treće mjesto.

Svjetsko prvenstvo otvara se u četvrtak 14. lipnja utakmicom Rusije i Saudijske Arabije. Hrvatska, podsjetimo, prvu utakmicu na turniru igra u subotu od 21. protiv Nigerije. Utakmica, koju mnogi u Hrvatskoj smatraju ‘‘malim Vatrenim finalom”, se igra u Kalinjingradu.  Atmosfera u hrvatskom kampu uoči SP-a je više nego optimistična, iako ima određenih poteškoća, srećom još uvijek ne ozbiljnih, s lakše ozlijeđenim igračima, koji su počeli osjećati posljedice duge sezone te iscrpljujućih priprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki tvrde kako je s obzirom na godine ključnih igrača Vatrenih, poput Vedrana Ćorluke, Luke Modrića, Marija Mandžukića, posljednja prilika jedne talentirane, kvalitetne, ali u reprezentaciji nikad do kraja potvrđene generacije. Je li tome doista tako?

“Ne znam je li zadnja, ali većina igrača je u najboljim godinama, ali mislim da ima sigurno još jedna prilika nakon ove. U Brazilu je nedostajalo dosta toga, a protiv Portugala u Francuskoj nije bilo sreće – imali smo tri velike prilike, primili gol iz kontre. Moramo prenijeti atmosferu i igru od tamo. Dižemo se iz dana u dan, imamo dobre uvjete i jedva čekamo utakmicu”, rekao je Ivan Perišić, o kome dobrim dijelom i ovisi ofenzivna igra Vatrenih.

Hrvatska je favorit protiv Nigerije, mada će to trebati potvrditi na travnjaku. Mnogi ističu važnost prve utakmice, s obzirom kako nakon toga Hrvatska ide na jaku Argentinu predvođenu Lionelom Messijem, S tri boda protiv Nigerije Hrvatska bi stekla kapital uoči Argentine, a onda i  završnog ”obračuna” s Islandom. Hoće li za Hrvatsku biti zaista, kako tvrde neki i kako je to bilo na prošlom SP-u u Brazilu protiv Meksika, ključni dvoboj s Islandom? Sve bi išlo lakše u slučaju pobjede protiv Nigerije. Protiv Argentinaca i Islanđana lakše bi se igralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako je HNS objavio da je večerašnji trening, iz preventivnih razloga, propustio Dejan Lovren. Standardni obrambeni igrač Liverpoola trebao bi trenirati s Vatrenima već u četvrtak. Drugim riječima, zasada nije ništa ozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.