Sjajna noć na Nou Campu: Majstorije Lionela Messija, asistencija Ivana Rakitića, drugi Hrvat dvaput zabio Barceloni, pao najljepši gol u 2019.

Foto: Twitter

U ovim trenucima igra se sjajan susret 16. kola španjolske lige između Barcelone i Mallorce. Prvo poluvrijeme bilo je za – anale. Pravi festival vrhunskog nogometa. Naime, završilo je 4:1 za aktualnog prvaka uz bezbroj sjajnih poteza te fantastičnih golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barca je na svome Nou Campu povela već u 7. minuti kada je Antoine Griezmann pobjegao gostujućoj obrani nakon fenomenalne dugačke lopte vratara Ter Stegena i zatim efektno prebacio istrčalog Manola Reinu. A onda je počelo ono pravo.

Na 2:0 povisio je čudesni Argentinac Leo Messi fantastičnim pogotkom s dvadesetak metara. Primio je loptu, okrenuo se i maestralno pogodio suprotni kut, pišu Sportske novosti.

Kako se to inače često događa na Camp Nou Lionel Messi je na samom početku susreta doživio prave ovacije s tribina kada je predstavio svoju šestu Zlatnu loptu koju je zasluženo osvojio, a prošlog mu je ponedjeljka nagradu predao lanjski laureat Luka Modrić.

U 35. minuti susreta dogodilo se nešto što već duže vrijeme nije viđeno na španjolskim travnjacima, Hrvat je zabio Barceloni. Naime, sjajni napadač Mallorce Ante Budimir nakon Sevilline je asistencije pobjegao Lengletu i ispod njegove noge poentirao za smanjenje vodstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Rakitić na visini zadatka…

Sjajna situacija dogodila se u 41. minuti susreta kada je glavni dio posla napravio Ivan Rakitić  za novi gol velikog Lea Messija. Naime, Rakitić je uzeo jednu loptu na svojoj polovici, pokrenuo je akciju i zatim poslužio fenomenalnog Argentinca koji je u svom stilu s vrha šesnaesterca još jednom golčinom u malu mrežicu svladao Reinu.

Točku na ‘i’ ovog spektakularnog poluvremena postavio je Luis Suarez nevjerojatnim pogotkom petom, i to okrenut leđima golu. Suarez je primio loptu, iskosa, desetak metara od gola, i petom izveo žabicu, bez gledanja. Lopta se odbila od travnjaka, poletjela visoko prema suprotnom kutu, prevarila gostujuću obranu i odsjela u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.