Srpski tenisač Filip Krajinović šokirao Amerikanca Johna Isnera na velikom turniru u Parizu

Foto: fah

Srpski tenisač Filip Krajinović prvi je finalisti ATP turnira iz serije “masters 1000” u Parizu, on je u polufinalu nadigrao Amerikanca Johna Isnera sa 6-4, 6-7 (2), 7-6 (5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 25-godišnjeg Somborca Krajinovića plasman u finale Pariza je daleko najbolji rezultat u karijeri, jer će u nedjelju nastupiti u svom prvom ATP finalu.

Krajinović je uoči turnira u Parizu zauzimao 77. mjesto na ATP ljestvici, najbolji plasman u karijeri bilo mu je 75. mjesto prije dva tjedna, a nastup u glavnom ždrijebu morao je izboriti kroz kvalifikacije.

Isner je prošle godine igrao u finalu Pariza, a porazom od Krajinovića ostao je bez izgleda za odlazak na završni “masters” koji će se igrati u Londonu od 12. do 19. studenoga. Za plasman na “masters” Isner je morao osvojiti turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

U drugom polufinalu igrat će 35-godišnji Francuz Julien Benneteau, koji je za nastup na turniru dobio pozivnicu organizatora, te Amerikanac Jack Sock.

Porazom Isnera Sock je ostao jedini konkurent Španjolcu Pablu Carrenu za posljednje, osmo mjesto koje vodi u London. Ukoliko Sock osvoji turnir, on će se pridružiti Španjolcu Rafaelu Nadalu, Švicarcu Rogeru Federeru, Nijemcu Alexanderu Zverevu, Austrijancu Dominicu Thiemu, našem Marinu Čiliću, Bugarinu Grigoru Dimitrovu i Belgijancu Davidu Goffinu kao osmi sudionik “mastersa”, dok bi u slučaju Sockova neuspjeha osmi sudionik završnog turnira postao Carreno.

POLUFINALE:
Filip Krajinović (Srb) – John Isner (SAD/9) 6-4, 6-7 (2), 7-6 (5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.