Stevanović i Štrlek: Sada se moramo smiriti i okrenuti Španjolcima

Nakon čudesne pobjede protiv Poljske od 14 pogodaka razlike i plasmana u polufinale europskog prvenstva u Poljskoj, hrvatski rukometaši nemaju previše vremena za slavlje. Već u petak ih očekuje okršaj sa Španjolcima za ulazak u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iza nas je fantastična utakmica i velika pobjeda. No, sada se moramo smiriti i okrenuti prema polufinalu,” kazao je vratar Ivan Stevanović koji je protiv Poljaka sakupio 13 obrana i zaradio epitet igrača utakmice.

Stevanović je priznao kako je počeo vjerovati u ‘krakovsko čudo’ kada je Hrvatska povela sa četiri pogotka razlike.

“U tim sam trenucima pomislio je li moguće da ćemo uspjeti pobijediti s više od 11 golova razlike. Kako je naša prednost rasla mi smo bili sve mirniji, to je bilo ključno,” priznao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajnu predstavu protiv Poljaka pružio je i Manuel Štrlek, sa 11 golova naš najefikasniji igrač.

“Još ni sami nismo svjesni kakav smo podvig ostvarili. Bili smo strpljivi i znali smo da će šansa doći,” kazao je Štrlek.

Međutim, obojica se slažu kako nema vremena za slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Treba sve zaboraviti i spustiti se na zemlju. Španjolci su u dobroj formi. Igrali su dobro tijekom priprema, a igraju dobro i cijeli turnir, ali nisu nepobjedivi,” smatra Štrlek.

Krilni igrač ‘kauboja’ i poljskog Vive Targi Kielcea upozorava na španjolsku brzu tranziciju iz koje postižu lake golove.

“Moramo se čuvati njihove brze tranzicije i lakih golova. Igraju raznovrsno i opasnost prijeti sa svih strana. Ako želimo u finale morat ćemo odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu,” smatra Štrlek, dok je Stevanović dodao kako će ključ pobjede biti obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobro ćemo se pripremiti, analizirati njihove dobre i loše strane i to znati iskoristiti. Ako naša obrana odigrao kao protiv Poljske bit će sjajno. Onda je i nama vratarima lakše,” rekao je vratar Prvog plinarskog društva Zagreb.

Polufinale između Hrvatske i Španjolske je u petak u 21 sati u Krakowu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.