Stipe Žunić u Beogradu ostao bez medalje za 26 centimetara: ‘Pet minuta sam bio najsretniji na svijetu’

Foto: fah

Hrvatski kuglaš Stipe Žunić usprkos odličnom hicu od 21.04 metara ostao je bez medalje na Europskom atletskom dvoranskom prvenstvu zauzevši peto mjesto, pa 26-godišnji Zadranin još uvijek nije uspio osvojiti medalju na nekom velikom natjecanju, ovoga puta mu je izmaknula za 26 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Stvarno sam dao sve sebe, ponadao sam se da je to medalja. No svi su bili odlični danas. Radi se o tako sitnim stvarima, ja sam mogao baciti 21,30 čak i 21,40. To su milisekunde, stopala, kukovi, gdje mi je jednostavno trebalo više natjecanja da to postignem. Očito je ovo najbolje moje za danas, tako je kako je. Imao sam medalju pet minuta, u tom trenutku sam bio najsretniji čovjek na svijetu. I onda u pet minuta me dvojica od nikuda prebace. Znao sam da to nije sigurna medalja, ali… Ne znam koliko još moram čekati medalju, ni što da napravim za nju, ne znam. Valjda treba imati i sreće, sreća prati hrabre, a ja sam hrabar. Bacio sam drugi najbolji hitac u životu, spreman sam za dalje”, izjavio je Žunić.

Žunić je u Beogradu bacio kuglu samo sedam centimetara slabije od osobnog rekorda kojega je postavio prije dvije godine u Fayettevilleu. Svoj najbolji hitac izveo je u petoj seriji i tada je izbio na treće mjesto, no vrlo brzo potom pretekao ga je Čeh Tomaš Stanek (21.43m), da bi u šestoj seriji bolji bio i Portugalac Canko Arnaudov (21.08m) koji je bacio nacionalni rekord.

Peto mjesto Žunića najbolji je rezultat hrvatskih atletičara u Beogradu, u finalima su osim njega nastupili Ivan Horvat u skoku s motkom i Ana Šimić u skoku u vis koji su završili na sedmim mjestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žunić je vrlo blizu medalje bio i 2014. na Europskom prvenstvu na otvorenom u Zurichu kada je bio četvrti. U finalima je nastupio na dvoranskom EP u pragu 2015. kada je bio sedmi, na lanjskom EP u Amsterdamu kada je bio osmi, te na OI u Riju gdje je bio 11.

Zlato je osvojio Poljak Konrad Bukowiecki sjajnim hicem od 21.97m što je najbolji rezultat sezone, a ujedno i 10. najbolji rezultat u kugli u dvorani svih vremena. Stanek je s osobnim rekordom od 21.43m stigao do srebra, dok je favorit Nijemac David Storl sa 21.30m završio kao brončani.

U kvalifikacijama kugle nastupio je i Filip Mihaljević koji je sa 19.94m završio kao 12. i nije izborio finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.