Što bi znači malo izgledni povratak Marka Pjace u Dinamo?

Foto: fah

Fiorentina ove sezone djeluje kao razbijena vojska nakon serije poraza na bojnom polju, u takvom okruženju ni hrvatski reprezentativac i ne tako davno najveći talent hrvatskog nogometa, Marko Pjaca, nije mogao puno napraviti. Pjaca je zapravo dobio vrlo malo prilika te se uklopio u sivilo Fiorentine koja je ne tako davno djelovala poput ozbiljne momčadi, a koja ove sezone ne može spojiti dvije ozbiljne utakmice zaredom. Naravno, odlazak Milana Badelja iz Fiorentine i prelazak u Lazio također je uzdrmao klub. Nakon dolaska u Fiorentinu  Badelj je bio standardni igrač i motor momčadi iz Firenze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanskim mediji u jednoj za Fiorentinu konfuznoj situaciji potegnuli su ponovno priču o odlasku Pjace, kao da je igrač koji dobiva priliku tu i tamo odigrati poneku minutu ili ”čak cijelo poluvrijeme” najveći krivac za posrtaje kluba iz Firenze. U obranu Pjace stao je i generalni direktor Fiorentine Corvino, koji je, između ostaloga, rekao:

“Marko je važan dio našeg napadačkog trojca…”

Naravno, riječi Corvina nisu nikakvo jamstvo da će doista tako i biti te da na proljeće hrvatski reprezentativac, čija je karijera je do teške ozljede u Estoniji napredovala svjetlosnom brzinom, neće napustiti ne samo Fiorentinu već i Apeninski poluotok. U nevjerojatnim kombinacijama kad je nastavak karijere Marka Pjace u pitanju spominje se čak i aktualni hrvatski prvak – Dinamo. Naizgled, sjajna vijest za navijače Dinama, koji je ove sezone izborio povijesno europsko proljeće s otvorenim ždrijebom koji nudi nadu da bi se u Europi mogao napraviti i još korak više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto naizgled? Naime, prema svemu sudeći povratak Pjace u Dinamo izgledan je tek ukoliko Modri prodaju u zimskom prijelaznom roku glavne motore svih uspjeha plavog kluba ove sezone, Ademija i Danija Olma, spomenuti tandem nosio je Dinamo kroz europsku jesen i veliki bi udarac za plave bio odlazak ove dvojice igrača, pa čak i ako bi Pjaca i došao u Dinamo. Dakako, pravi Pjaca donio bi Dinamu kvalitetu više, no, da li baš na onoj poziciji na kojoj igra glavni organizator igre Dinama Dani Olmo ili pak na mjestu na kojem djeluje motor Dinamove igre Ademi?

Argumente koji govore u prilog povratka Pjace u Dinama teško je ne poslušati i jednaki su argumentima onih koji upozoravaju da bi prodaja Olma i Ademija narušila kvalitetu Dinama i da Dinamo bez njih nije Dinamo na kakvog smo navikli ove sezone. Pjaca je u dresu Dinama napravio karijeru, otišao u Juventus, postao miljenik navijača.

Pjaca je, dakako, Dinamovac, a sasvim sigurno nije zaboravio igrati nogomet, no, očito mu je i dalje potrebno vrijeme za povratak na razinu na kojoj je bio prije ozljede, to vrijeme mu Dinamo može dati budući da je kvaliteta Prve hrvatske nogometne lige još uvijek daleko ispod razine Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.