Šuma na Poljudu: Ako su igrači panjevi tko je ‘bukva’ koja je te ‘panjeve’ dovela u Hajduk?

Split, 18.10.2020.- Utakmica 8. kola Prve HNL Hajduk - Šibenik. foto HINA/ Mario STRMOTIC/ ms

Nogometaši Hajduka ni ove sezone, kao ni mnogih ranijih sezona, a nakon što je klub završio u ”narodnim rukama”, ne briljiraju. Naprotiv, Hajduk je ispod zone koja vodi u europske kupove, a kad smo kod europskih kupova recimo kako ponovno u Europi nisu stigli daleko, tek do 3. pretkola Europa lige. Jučer je prvi prvak slobodne Hrvatske poražen od po mnogima najslabije momčadi Prve hrvatske nogometne lige Istre. Prva hrvatska nogometna liga je bez jakog Hajduka isto kao i Hrvatska s ovakvim HDZ-om – nesretna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona/Slobodna Dalmacija

Navijači su nezadovoljni, no kako klubom upravlja ”narod” tako, srećom, još uvijek to nezadovoljstvo ne pokazuju kao što bi možda pokazali da klubom upravlja netko tko nije ”iz naroda”. No to ne znači da navijačima Hajduka manjka duhovitosti, čak i u ovoj situaciji, i po tome je Dalmacija jedinstveni biser u hrvatskoj kruni. Naime, netko duhovit je ispred ulaza na stadion u Poljud sinoć postavio 12 panjeva, koji simboliziraju 11 igrača Hajduka i i trenera, ”momčad” ovakvog Hajduka postavljena je u formaciji 1 – 4 – 4 – 2, sa strane stoji panj, koji, kako smo već spomenuli, aludira na trenera, Harija Vukasa.

Zanimljivo, koliko god netko bio duhovit postavlja se pitanje tko su i gdje su ”panjevi” koji vode Hajduk, jer ako su igrači panjevi, ako je trener panj, tko je ”bukva” koja je te panjeve dovela na Poljud? Nisu igrači, koji očito nemaju kvalitetu za klub Hajdukovog kalibra, sami provalili na stadion te počeli igrati nevezano uz čelništvo ”narodnog” kluba. Naime, da u Hajduku nešto godinama nije u redu, a što potvrđuje i spomenuta posjećena šuma na Poljudu, u više navrata upozoravao je i bivši igrač Hajduka Igor Štimac.  No njegov se glas, vapijućeg u pustinji, ne čuje u loži poljudskog stadiona. Vrlo se često događa da se od šume ne vidi drveće.

Poraz od Istre 1961 (0:1) u Puli treći je uzastopni poraz Hajduka, nakon Gorice i Šibenika. Dok Dinamo i Rijeka, kao to lijepo primjećuje ”neutralna” i ”narodna” Slobodna Dalmacija, igraju europske utakmice Hajduk ne može do boda ni protiv dojučerašnjih drugoligaša te klubova koji godinama ”griju” začelje Prve hrvatske nogometne lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše od svega istinske navijače Hajduka boli činjenica da je novi debakl stigao u tjednu kada je Torcida spektakularno proslavila svoj 70. rođendan, a što se nekim ”panjevima” očito nije svidjelo, toliko im je to zasmetalo da bi čak represijom išli prema Torcidi, odnosno navijačima. Srećom pa ”panjevi” koji bi se tako obračunavali s navijačima ne mogu dalje od šume, ne mogu u civilizaciju. Ipak smo mi država koja se odlučno odlučila obračunati s ”radikalizacijom” u društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.