Švicarski Blick: ”Novak Đoković pokazao svoj nacionalistički stav, ‘upregnut’ je u velikosrpsku politiku Vučića i Dačića…”

đoković
Foto: Snimka zaslona

Ljubimac ”hrvatskih medija”, a posebno jednog portala čiji je gazda pravomoćno osuđen zbog gospodarskog kriminala”, Novak Đoković, mogao bi zaigrati za – Davis Cup reprezentaciju Monaca. Bilo bi zanimljivo vidjeti da li bi uvjetno rečeno hrvatski mediji, koji namjerno prešućuju ili relativiziraju sve Novakove izjave koje su na tragu velikosrpske politike, s tolikim žarom navijali za Đokovića kada on ne bi više nastupao za Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju švicarskog Blicka Đoković je ”politički upregnut” u problem Kosova, jedne neovisne države koju priznaju sve značajne sportske asocijacije u svijetu i koju, na kraju krajeva, priznaje i Republika Hrvatska, iako se dio nazovi hrvatskih medija ponaša kao da Hrvatska Kosovo nije priznala. Dakle, Blick se poziva na izjavu bivšeg potrčka Slobodana Miloševića, Ivice Dačića, prema kojoj Đoković pomaže u lobiranju za povlačenje priznanja neovisnosti Kosova. Srbija još uvijek ne shvaća, što je zapravo i njihova najveća nesreća, da je Kosovo izgubljeno, a izgubljeno je onog trenutka kada je Srbija kapitulirala tijekom intervencije NATO pakta 1999. godine, od tada utjecaj Srbije na Prištinu značajan je koliko i važnost Vrdoljakovog HNS-a kada bi samostalno izašli na izbore.

Dačić je više puta kazao Đokoviću da stranim državnicima pošalje reket ili lopticu s autogramom. Kao da se autogramima odlučuje o najvažnijim pitanjima, pa i o pitanju koje je očito i dalje za Srbiju važno, a to je pitanje nepovratno izgubljenog Kosova.

”Novak je uvijek pitao što možemo napraviti, radovao se svakom povlačenju priznanja Kosova. Mnogi svjetski državnici su me pitali za njega, a ja sam ga zvao da im pošalje lopticu ili reket s autogramom”, prenosi riječi ”malog Slobe” švicarski Blick u članku pod naslovom: “Novak Đoković će okončati nezavisnost Kosova”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Đoković je kao loptica u svađi Srbije i Kosova. Još početkom godine ovaj 32-godišnjak je dospio između dva fronta”, navodi Blick te podsjeća na riječi koje je veleposlanik Kosova u Bugarskoj u siječnju iznio na račun ”političkog veleposlanika” Vučićeve Srbije, Novaka Đokovića. Povod tome bila je pjesma ”Vidovdan”, koju su Đoković i prijatelji pjevali nakon pobjede u ATP kupu.

”I sad navodno Đoković treba pomoći kako bi se okončala samostalnost Kosova. Kakva je točno uloga Novaka Đokovića nije poznato, no, svoj nacionalistički stav on je pokazao prije puno godina kada je Kosovo proglasilo neovisnost 2008. Novak je rekao: ‘Spremni smo da branimo ono što je naše! Kosovo je Srbija’, ”, piše švicarski Blick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.