Svjetski doprvak na svjetsku broncu? Vatreni protiv jakih protivnika testiraju snagu za Europsko prvenstvo?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se pobjedom protiv Slovačke na Rujevici na Europsko prvenstvo, peto u nizu, šesto ukupno. Vatreni su dosad propustili tek jedan Euro, nisu nastupili na Europskom prvenstvu 2000. godine, velika je to stvar za jednu brojem stanovnika ipak manju državu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sasvim sigurno će Hrvatska uoči Eura 2020. odigrati barem četiri prijateljske utakmice. U dijelu medija i prije nego li se Hrvatska plasirala na Europsko prvenstvo spominjala se kao potencijalni protivnik Vatrenima reprezentacija Rusije. No, nakon toga o Rusiji se više nije pisalo.

Podsjetimo, Hrvatska će u skupini igrati protiv Engleske u Londonu, protiv Češke, i protiv reprezentacije čije ćemo ime saznati nakon dodatnih dokvalifikacija u ožujku, moguće je da dobijemo Srbiju, Škotsku… Hrvatska, dakle, poznaje vrlo dobro reprezentacije protiv kojih će idućeg ljeta igrati.  Naime, protiv Engleske Vatreni su igrali u polufinalu Svjetskog prvenstva prošle godine u Rusiji i pobijedili, protiv Češke Hrvatska je igrala na Euru 2016. u skupini, bilo je 2:2, Vatreni su bili daleko bolji i samo zahvaljujući spletu okolnosti, koje su svima poznate, nisu pobijedili.

Uoči prošlog SP-a Hrvatska je igrala prijateljske utakmice protiv protivnika koje su slični onima s kojima smo igrali u skupini. Naime, Vatreni su igrali s Brazilom i Senegalom, Brazil je ”glumio” Argentinu, Senegal Nigeriju… Takav obrazac trebali bi primijeniti i za Euro 2020. Hoće li doista tako i biti? Prije Brazila i Senegala Vatreni su prošle godine igrali protiv Perua i Meksika… Bez sumnje, radilo se o jakim protivnicima, kakve želi i danas izbornik Zlatko Dalić. Kakva korist, bez namjere da se ikoga podcjenjuje, igranja prijateljskih utakmica protiv protivnika koji dolaze iz samog nogometnog podruma svijeta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

View this post on Instagram

 

Znam peći palačinke i to je sve što znam o kuhanju. Nakon što sam vidio što moj dragi prijatelj Mišel Tokić radi s Podravka proizvodima na Gulfood, vidim da mi fali bezbroj utakmica u nogama. Hvala Vam na fantastičnom vremenu i još boljoj hrani. . . I consider myself a fair cook when it comes to pancakes and pancekes only. After seeing what my dear friend Misel Tokic can do with Podravka products at Gulfood, it will take me some practice before I can even consider calling my self a cook. Thank you for an excellent time and a perfect meals. #podravka #vegeta #podravkaUAE #dubai #mydubai

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A post shared by Zlatko Dalic (@daliczlatko) on

Postoji mogućnost da će Zlatko Dalić odvesti hrvatsku nogometnu reprezentaciju na gostovanje u egzotične nogometne zemlje, u arapski svijet. Bez sumnje zarada bi bila velika, a time bi se i naš izbornik odužio ljudima iz Emirata i Saudijske Arabije, gdje je uspješno radio jedan dio karijere. No, nije to glavna nit cijele priče. Hrvatska traži idealne, a opet jake, protivnike uoči Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, poslije ždrijeba skupina za Europsko prvenstvo prije nekoliko dana u Bukureštu Zlatko Dalić je otputovao prema Rijad, nakon toga nastavit će put prema Dubaiju, koji je navodno, uz Dohu, mogući grad domaćin utakmica hrvatske reprezentacije, a kao protivnik spominje se moćna belgijska reprezentacija. Belgija je, podsjetim, na prošlom SP-u osvojila svjetsku broncu. Nema sumnje u tom dijelu svijeta Vatreni, predvođeni kapetanom Lukom Modrićem, uživaju veliku popularnost, kao što su nekoć uživali Šuker, Boban, Bokšić

Kako smo već spomenuli stvarni predsjednik HNS-a, barem dok Plenkovićev HDZ-ovac, Marijan Kustić, ne zasjedne na to mjesto, Davor Šuker, želi Rusiju. Naime, utakmica bi se navodno igrala u Sočiju krajem ožujka, međutim, to je još uvijek sve u sferi nagađanja i daleko od realizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.