Svjetski kup veslanje: Hrvatski veslač Martin u četvrtfinalu, ostali u repesaž

Foto: fah

Hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u četvrtfinale discipline samac na trećem ovogodišnjem natjecanju Svjetskog kupa u veslanju, koje se održava u Rotterdamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program kvalifikacijskih utrka u Rotterdamu trebao je započeti još u devet sati ujutro, ali su zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta organizatori morali pomaknuti start na 14 sati. Zanimljivo, veslači su kvalifikacije odradili ‘na kronometar’. Svi su veslali u prvoj stazi, a startali su svakih 30 sekundi jedni iza drugih.

Martin je osvojio prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s rezultatom 7:23.030 što je bilo ukupno sedmo vrijeme kvalifikacija. Najbolji rezultat ostvario je Norvežanin Kjetil Borch koji je pobijedio u drugoj skupini s rezultatom 7:07.540.

Luka Radonjić u lakom samcu nije se uspio probiti u polufinale, već će novu priliku potražiti u repesažu. Radonjić je u svojoj skupini bio posljednji, četvrti s rezultatom 7:41.470, a za polufinale je trebalo veslati pet sekundi brže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu uspjele niti Bruna Milinović, Marcela Milošević te Ivana i Josipa Jurković. U ženskom četvercu su zauzele posljednje, šesto mjesto u skupini i nisu uspjele izboriti direktan plasman u finale, već će novu priliku tražiti u repesažu. Djevojke su imale rezultat 7:17.890, a za plasman u finale trebalo je veslati 23 sekunde brže.

U ranijem dijelu programa braća Valent i Martin Sinković uvjerljivom su pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini, s vremenom 6:46.400 minuta, izborili mjesto u subotnjem polufinalu dvojaca bez.

Povratak je to braće Sinković na natjecanja Svjetskog kupa nakon što su zbog Valentove ozljede leđa propustili drugu regatu održanu u lipnju u poljskom Poznanju. U Rotterdamu će europski prvaci loviti prvu ovosezonsku pobjedu u Svjetskom kupu, jer su u svibnju u bugarskom Plovdivu osvojili drugo mjesto iza srpskog dvojca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sestre Žana i Izabela Krakić osvojile su posljednje, peto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini u konkurenciji ženskih dvojaca bez s vremenom 8:06.980 i novi priliku će tražiti u repesažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.