Svjetsko prvenstvo karate: Hrvatska s jednim zlatom na diobi osmog mjesta

Foto: fah

U Madridu je završilo 24. svjetsko prvenstvo u karateu na kojem je sudjelovalo rekordnih 1.117 natjecatelja iz 140 zemalja. Posljednjeg dana natjecanja hrvatski reprezentativci nisu nastupili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šestog natjecateljskog dana u ekipnim katama Japan je u obje konkurencije u finalu svladao Španjolsku s 5-0.

Iran je treći put zaredom najbolji u muškim ekipnim borbama. U vrlo neizvjesnom dvoboju slavio je protiv Turske u finalu s 3-2, dok je u ženskim ekipnim borbama naslov najboljih pripao Francuskinjama koje su u dvoboju za zlato pobijedile Japan s 2-0.

Najviše zlata osvojio je Japan – četiri, ispred Irana i Francuske s dva. Prema tom kriteriju na osnovu jučerašnjeg zlata Ivana Kvesića u poluteškoj kategoriji, Hrvatska je na ljestvici osvajača medalja na diobi 8. mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je 27 zemalja osvajalo odličja. Najviše ih ima Japan – 10, ispred Irana i Francuske sa sedam.

Ivan Kvesić je osvojio zlato u poluteškoj kategoriji. To je bila 94. hrvatska seniorska medalja na svjetskim i europskim prvenstvima od hrvatske samostalnosti, ali i tek treće hrvatsko svjetsko zlato u povijesti toga sporta – nakon Juniora Lefevrea iz Munchena 2000. godine u open kategoriji, te Danila Domdjonija iz 2008.- u Tokiju (-60 kg).

Bilo je to posljednje SP prije Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom SP-a u Madridu, u Marbelli je održan Kongres EOO na kojem je kao delegat Europske karate federacije bio i novoizabrani predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek. Susreo se i s predsjednikom MOO-a Thomasom Bachom, iskoristivši prigodu za razgovor o karateu kao novom članu olimpijske obitelji, budući da je karate prvi put dio olimpijskog programa na Igrama u Japanu za dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.