Svjetsko prvenstvo karate: Uspješne obje hrvatske reprezentacije u borbama

Foto: fah

Hrvatska muška reprezentacija u borbama u 1. kolu ekipnih natjecanja na Svjetskom prvenstvu u karateu u Madridu svladala je Hong-Kong s 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerljive su bile pobjede Andjela Kvesića (6-0) i Zvonimira Živkovića (5-1), a do trijumfa za ekipu stigao je i Enes Garibović. Ostvario je prvi bod, u meču koji je završio 1-1, a to je bio znak i za ukupnu pobjedu hrvatske selekcije s maksimalnim rezultatom.”Nismo ništa kalkulirali. Ishod na tatamiju je na neki način očekivan, premda danas nema potcjenjivanja apsolutno nikoga. Odgovorno i na pobjedu nastavljamo i u dvoboju s Njemačkom “, istaknuo je izbornik muške reprezentacije u borbama Esad Garibović.

Izbornik ženske reprezentacije u borbama Dragutin Galina imao je puno više neizvjesnosti, a djevojke su se također borile protiv Hong-Konga i pobijedile 4-2.

Presudna je bila prva borba, u kojoj je Marina Barac nastavila pobjedničkim ritmom, kao i prije pola godine kada je debitirala u ekipnom natjecanju na EP-u u Novom, Sadu. Visoka pobjeda 4-0 imala je odlučujući učinak, budući da je Ana Lenard zakomplicirala situaciju gotovo senzacionalnim porazom 2-0. U posljednjoj borbi Alessandra Hasani održala je remis bez bodova, pa je hrvatska vrsta ukupno boljim bodovnim učinkom (4-2) izborila sutrašnji susret s Izraelom. Lenard osobito, a djelomično i Hasani bile su pod velikim pritiskom nakon ranijeg ispadanja u natjecanju po kategorijama,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iznimno je važna bila prva pobjeda, a mi smo ekipa i jedino tako treba gledati na razvoj dogadjaja u meču”, rekla je Marina Barac nakon ukupne pobjede protiv Hong-Konga.

Moreno Emanuelle Pinter i 16-godišnja Sabina Petković debitanti su na velikim natjecanjima, na što je upozorio i izbornik obje selekcije u katama Tihomir Grgić.

Održana su i natjecanja u parakarateu. Od naših sportaša s invaliditetom nastupili su Ivan Vuković i Miroslav Rakić predvodjeni trenerima Danijelom Kufnerom i Domagojem Šusterom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na SP-u u karateu u Madridu koje završava u nedjelju sudjeluje 1117 natjecatelja iz 140 zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.