Talijani si dižu moral snimkama legendarnih utakmica sa Svjetskog prvenstva 2006.: ”Igrali smo bolje nego što se sjećam”

Foto: Snimka zaslona

I dalje je Italija najveće europsko žarište koronavirusa, naime, iz dana u dan umire stotine ljude, a ukupan broj preminulih odavno je prešao brojku od tri tisuće. Nakon posljednjih teških dana Italija je pretekla i Kinu, odakle se virus proširio diljem svijeta. Ukupan broj zaraženih u Italiji je preko 41.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pandemija koronavirusa privremeno je zaustavila sva sportska natjecanja u većem dijelu Europe, pa tako i u Italiji, odgođeno je Europsko prvenstvo, nacionalna prvenstva privremeno su u prekidu. Seria A trebala bi se nastaviti u svibnju ako sve bude teklo kako se predviđa.

Kako bi ipak veliku talijansku naciju, koja je ujedno i velika sportska nacija, oraspoložili i podsjetili Talijane na najbolje sportske dane Sky Sport je od prošlog tjedna počeo puštati reprize svih utakmica sa Svjetskog nogometnog prvenstva održanog 2006. u Njemačkoj. Te godine, podsjetimo, pod vodstvom izbornika Marcela Lippija, Italija je osvojila svoje posljednje svjetsko zlato.

Veliki dio Talijana uživao je u sjajnim uspomenama i velikim pobjedama talijanske reprezentacije, koja nikada u povijesti nije uspjela pobijediti Hrvatsku. Jedan od onih koji je pogledao sve utakmice u reprizi je i jedan od heroja talijanskog puta prema zlatu, Marco Materazzi, koji je za Gazzettu dello Sport kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve sam ih opet pogledao. Moram reći, igrali smo bolje nego što se sjećam… U polufinalu i finalu smo bili zaista sjajni. Igrao sam bolje u polufinalu protiv Njemačke. Ponekad sam previše izlazio, ali Fabio Cannavaro i Gigi Buffon su bili iza mene tako da sam mogao otići na kavu da sam htio”, rekao je Materazzi te je u istom stilu nastavio:

“S vremena na vrijeme smo znali pokazati da sport može ujediniti državu. Tada smo isto izlazili iz turbulentnog perioda naše povijesti. Podsjeća me sve pomalo na današnju klimu jer oni koji su nam se do prije nekoliko dana smijali, sada su promijenili ploču.”

Podsjetimo, Italija je u polufinalu SP-a prije 14 godine pobijedila domaćina Njemačku poslije produžetaka, a u finalu su pobijedili Francusku Zinedine Zidanea poslije izvođenja jedanaesteraca. U obje utakmice, a posebno protiv Francuza, Italija je bila u podređenom položaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Materazzi je na zaista jedan sraman i ružan način uspio isprovocirati Zidanea, koji ga je isprovociran udario glavom u trbuh te je zbog toga opravdano dobio crveni karton. Inače, Zidane je briljirao na SP-u u Njemačkoj, odigrao je fenomenalno cijeli turnir, ali je neslavno zbog crvenog kartona u finalu završio reprezentativnu karijeru.

“Bili smo stvarno zločesti s Nijemcima. Maltretirali smo ih na njihovom terenu. To nam je pružilo veliko zadovoljstvo i to je bilo pravo finale turnira, utakmica svih utakmica. Pirlovo dodavanje za Grossa bilo je čista poezija, nitko osim njega se ne bi mogao sjetiti takvog dodavanja”, zaključio je Marco Materazzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.