Težak poraz Cibone na startu FIBA-ine Lige prvaka od vodeće momčadi španjolskog prvenstva

Foto: fah

Košarkaši Cibone u susretu su 1. kola skupine D FIBA-ine Lige prvaka pretrpjeli visok 57-85 (17-20, 14-24, 5-24, 21-17) poraz od trenutačno vodećeg sastava španjolskog prvenstva Iberostara s Tenerifa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret Cibone i Iberostara bio je ravnopravan samo u prvoj četvrtini nakon koje su gosti imali tri poena prednosti. U drugih 10 minuta Cibonin trener Damir Mulaomerović u igru je uveo igrače s klupe koji nisu bili dorasli utakmici, pa je Iberostar do odmora pobjegao na 13 razlike (31-44).

Raspad igre Cibone dogodio se u trećoj četvrtini koja je završila rezultatom 24-5 za Iberostar. Gosti su bili brži i agresivniji, dominirali su u skoku i napravili veliku razliku. Rezultat je bio i porazniji do 15 sekundi prije kraja toga dijela igre, kada je Iberostar imao najvećih 35 razlike (33-68), prije no što je Ante Žižić s tri pogođena slobodna bacanja barem malo ublažio katastrofalni dojam.

U posljednjoj četvrtini Cibona je iskoristila opuštanje kod godtiju i malo smanjila zaostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Toni Žižić sa 14 koševa i devet skokova i Željko Šakić sa 13 ubačaja bili su najbolji kod Cibone, a Tim Abromaitis sa 17 i Mamadou Niang sa 15 ubačaja kod Iberostara.

Sljedeću utakmicu u Ligi prvaka Cibona će igrati za tjedan dana u gostima kod Mega Leksa u Sremskoj Mitrovici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.