Trakavica se nastavlja: Zašto Nikola Kalinić ipak neće napustiti Fiorentinu?

Foto: fah

Trakavica se nastavlja, iako je u Europi zimski prijelazni rok završen, iako su igrači na pripremama koje su ušle u završnu fazu, iako u nekim ligama prave zimske stanke nije ni bilo a Liga prvaka se nastavlja već za nekoliko dana, Nikola Kalinić još je uvijek ni na nebu, ni na zemlji. Navodno u čekaonici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ponovno je aktualiziran transfer Nikole Kalinića iz Fiorentine u Kinu. Trener kineskog kluba Tianjin Quanjin Fabio Cannavaro, nekada službeno najbolji igrač svijeta i osvajač Zlatne lopte iz 2006. godine, vjeruje da ima argumente kojima će uspjeti slomiti Kalinićev otpor, argumenti su, naravno, u zelenim novčanicama, hrpa je sve deblja, Fiorentina nema ništa protiv, dapače.

Prije nekoliko dana kad je Kalinić odbio kineski klub u Firenzi nisu bili pretjerano oduševljeni s obzirom koliku bi odštetu stavili u blagajnu da je kojim slučajem transfer realiziran. Javna je tajna da je Fiorentina računala na odštetu i da su milijune već brojili, navodno se radilo o nekoliko desetaka milijuna eura, čak 45.  S obzirom na godine Nikole Kalinića (28) odšteta od 45 milijuna eura čini se kao životna premija koja se propušta.

Nikola Kalinić prije nekoliko dana nije otišao, iako su mu u Fiorentini već našli zamjenu. Što se promijenilo u međuvremenu? Skoro pa ništa.  Slavni trener i dalje poručuje da je Nikola Kalinić i dalje njegov prvi izbor. U siječnju je kineski klub Tianjin je nudio nevjerojatnu sumu za hrvatskog reprezentativca, govorilo se čak o 50 milijuna eura, no, do dogovora, kako smo rekli, nije došlo. Ponajprije zahvaljujući odlučnosti Kalinića da ostane u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča je aktualizirana izjavama trenera Tianjina Cannavara, koji tvrdi: “Prijelazni rok je još uvijek otvoren i vidjet ćemo. Moja prva želja je Kalinić, iako ga nismo uspjeli dovesti iz više razloga. No, ima još vremena pred nama i treba nam jedan pravi, istinski napadač…” Naravno da to ne znači da je Kalinić već u Kini. Specijalist za transfere Nicolo Ceccarini s Mediaset Premium Sporta vjeruje kako Kalinić neće promijeniti svoju odluku, ne samo zbog činjenice da je on ranije već bio prelomio, budući kako novac može promijeniti i ono što je naizgled nepromjenjivo, nego i zbog reprezentacije i Svjetskog prvenstva u Rusiji za godinu dana. Kalinić želi igrati Svjetsko prvenstvo, izbornik Ante Čačić najavio da bi odlaskom u Kinu Nikola mogao ozbiljno ugroziti svoj transfer.

Naime, u Kini se dobro plaća, ali u Kini se ne igra ozbiljan nogomet. Neki će reći da se zapravo radi o rekreativnom nogometu, velike zvijezde odlaze u Kinu kako bi na kraju karijere zaključili istu kapitalnom zaradom.

“Kalinić će ostati u Fiorentini i to je logična odluka nakon svega. Igrač i njegova želja uvijek odlučuju u svakom transferu i klubovi ovise o tome. Vjerujem kako Kalinić neće promijeniti odluku, iako će Tianjin vjerojatno pokušati još jednom. No, čini se da je napadač Fiorentine posljednji put bio jasan i da želi ostati na Artemio Franchi stadionu”, poručio je poznati novinar Ceccarini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, sve, kao i uvijek, ovisi o Kaliniću, No, Fiorentina ovog puta neće tolerirati odugovlačenje, nema se puno vremena za  natezanje. Kalinić je na potezu.

Podsjetimo, zimski prijelazni rok u Kini traje do 28. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.