Trener Eintrachta: Ovo fantastično putovanje ne završava u Sevilli

Foto: fah

Nogometaši Eintrachta iz Frankfurta osvojili su Europsku ligu nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali Rangers 6:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je nevjerojatno! Bila nam je ovo 13. europska utakmica i nismo nijednu izgubili. Za ovo što su dečki napravili i u finalu i ove sezone jednostavno nemam riječi, a ja nisam čovjek koji često ostaje bez riječi, izjavio je trener Eintrachta Oliver Glasner.

Jedan od junaka njemačke momčadi bio je Rafael Santos Borre. Kolumbijski napadač je prvo zabio gol za izjednačenje donijevši svojoj ekipi produžetke, a potom je u zadnjoj seriji s 11 metara zabio za konačnu pobjedu i veliko slavlje Eintrachta.

– Borre je bio nevjerojatan, trudio se cijelu utakmicu, radio naporno, pomagao i u obrani. Dobro smo napadali, ali se i Rangers dobro branio, dodao je strateg Eintrachta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eintracht je trijumfom u Europskoj ligi izborio nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

– Mislim li o Ligi prvaka? Ne, nikad ne govorim o budućnosti, jer ne znamo što će se dogoditi sljedećih mjeseci. Rekao sam igračima da smo imali fantastično putovanje i da ono ne završava u Sevilli nego u Frankfurtu kad se vratimo doma s trofejem, rekao je Glasner.

Trener Rangersa Giovanni van Bronckhorst bio je očekivano razočaran konačnim ishodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Igrači su dali sve od sebe. Naravno da je ovo veliko razočaranje jer smo bili tako blizu trofeja. Kad pobijediš, imaš uspomene za cijeli život, a kad izgubiš boli, rekao je strateg škotske momčadi nakon poraza u finalu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.