Trener Sandre Perković se požalio nakon bronce na SP-u: ‘Samo mi naivno svake godine vjerujemo istim obećanjima’

Zagreb, 15.08.2017 - Gradonaèelnik Grada Zagreba Milan Bandiæ doèekao je na zraènoj luci Franjo Tuðman, atletièarku Sandru Perkoviæ, koja je sjajnim nastupom na Svjetskom prvenstvu u Londonu osvojila zlatnu medalju u bacanju diska. Na slici Sandra Perkoviæ, trener Edis Elkaseviæ i gradonaèelnik Bandiæ. foto HINA/ Denis CERIÆ /ds

Sandra Perković osvojila je broncu na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Edis Elkasević govorio je za Sportske novosti o bronci svoje učenice, razlozima slabije sezone, pripremama izvan zemlje, najavama da bi mogao otići u inozemstvo, tretmanu trenera u Hrvatskoj…

“Ova je godina bila neko lakše miksanje svega, s medaljom na kraju. Nikad nismo uzeli godinu stanke, pa da se tijelo oporavi, a glava odmori. Mi idemo drugačijim načinom. Nema kod nje zasićenja. Zasićenje će doći kad ona osvoji treće mjesto i bude to slavila. To će biti znak nečega. Ona je pobjednica i ne priznaje ništa drugo osim pobjeda. Kad prespava, onda joj je jasno da piše povijest, da je osvojila četvrtu medalju na SP-u zaredom. Nije to situacija da je uzela medalju, pa je nema tri-četiri godine nigdje, onda opet nešto osvoji, pa svi slavimo njezin povratak”, rekao je.

“Da nema Sandre, ja ne bih bio u Hrvatskoj. Ne bih ja to više radio. Zašto bih to radio? Moram sve proći na najteži i najgori način, dokazivati se i što mi kažu nakon svega? Ajde opet. Svake godine se dokaži ispočetka. Grad Zagreb plaća 30 trenera u atletici, a koliko ih od tih 30 osvaja medalje? Ali, njima je važno hvaliti se da imaju 30 trenera. I onda se meni neki smiju jer rade šest sati tjedno, a ja radim ovako. Ja imam više od 200 dana priprema izvan Zagreba. Treba biti luđak za to, da cijelo vrijeme živiš u hotelu”, smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja od HOO-a imam samo honorar koji je privremen. Ako ne opravdam kriterije, sljedeće godine letim van. Moram se nekome ulizivati da me ostave u određenoj kategoriji. Blanka Vlašić ima dva trenera koje financira HOO. Blanka ima tri olimpijska zlata, a Sandra dva? OK, hvala, kad i mi budemo imali treće olimpijsko zlato onda ćemo tražiti plaću za drugog trenera”, cinično zaključuje Edis.

“Otišli smo na druge pripreme u Ameriku bez fizioterapeuta, bez pomoćnog trenera, i bez da nam se itko javio i pitao nas treba li nam išta. U prosincu nam je obećano da ćemo imati sve što nam treba. HOO je riješio sve, svaka čast, Hrvatski atletski savez je isto riješio svoje i sad imamo Zagrebački savez koji je trebao biti treća komponenta. Sandra je velika sportašica i ne može sve ići na HOO i HAS. Nije poanta da odemo u Ameriku, pa da nam se kaže: “mi sada nemamo, moramo čekati Izvršni odbor koji je u travnju, pa u lipnju, pa u kolovozu, pa na kraju u listopadu”. To je sve klasična hrvatska priča. Uvijek ista stvar. I sad će opet ispasti da nama nešto fali i da su svi drugi krivi. Nisu drugi krivi. Samo mi naivno svake godine vjerujemo istim obećanjima”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.