Tvrtku je osnovao prije samo 10 godina: Danas je Mate Rimac najbogatiji Hrvat?

Foto: fah

Nakon što su partneri njegove kompanije postali Hyundai Motor Company i Kia Motors Corporation Mate Rimac postao je najbogatiji hrvatski poduzetnik, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je Jutarnjem listu rekao “Što se vlasništva tiče, sada držim 47,7 posto. Kineski Camel group je na 14 posto, Hyundai na 11 posto, Porsche 10 posto, Kia 2,7 posto i ostalo su manji udjeli dosadašnjih ulagača iz 2012. i 2013. godine.“

Ekonomist Ivica Brkljača na osnovu toga izračunao je da “Rimac Automobili” vrijede 4,3 milijarde kuna.

“Ako za 13,7 posto vlasništva platiš 80 milijuna eura, jednostavnom matematičkom operacijom dolazimo do toga “Rimac Automobili” trenutno na tržištu vrijede 584 milijuna eura ili preko 4,3 milijarde kuna. Za usporedbu koliko je to nevjerojatno visoka brojka, tržišna kapitalizacija naše najveće turističke kompanije “Valamar Riviere”, koja drži desetinu ukupnog kategoriziranog turističkog smještaja u Hrvatskoj, na burzi trenutno iznosi 5,1 mlrd. kuna”, izračunao je Ivica Brkljača na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dakle, Mate Rimac je u nevjerojatno kratko vrijeme postao, lako moguće, najbogatiji Hrvat! Njegov udio u firmi težak je 279 milijuna eura ili 2,1 milijardu kuna, čime je prešišao sve ostale teškaše u Hrvatskoj”, zaključio je.

Inače, tvrtka “Rimac Automobili” osnovana prije samo deset godina, a danas zapošljava preko 500 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.