UEFA objavila imena 10 najboljih nogometaša Europe, Modrić ipak na visokom mjestu

Foto: Twitter

Krovna europska nogometna asocijacija UEFA objavila je listu igrača koji kandidiraju za najbolje nogometaše Europe u prethodnoj 2015/2016. sezoni, među njima nažalost nema hrvatskih nogometaša, iako su Hrvati igrama za najbolje europske klubove, pa i za reprezentaciju, dali veliki obol europskom nogometu, posebno Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među deset nominiranih za nagradu nema Hrvata, no, jedini koji je dobio nešto glasova je Realova zvijezda spomenuti Luka Modrić koji je završio na visokom 16. mjestu, od njih 37 koliko ih je dobilo glasove novinara.

S obzirom kako je Real Madrid osvojio Ligu prvaka prošle sezone normalno je da su u igri za najboljeg igrača Europe najvećim dijelom Realovci, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos i Pepe, koji su i na Euru u Francuskoj odigrali vrlo važne role. Uz igrače Reala tu su i nogometaši španjolskog prvaka Barcelone, Lionel Messi i Urugvajac Luis Suarez, dok su iz Bayerna Thomas Muller i golman Manuel Neuer. Juventus, budući klub Marka Pjace i aktualni klub Marija Mandžukića, ima predstavnika u liku legenarnog doajena talijanskog nogometa vratara Gianluigija Buffona, a Atletico Madrid u najboljem strijelcu Eura Antoineu Griezmannu, koji je možda i najveći favorit za pobjedu.

Najveće iznenađenje prošle europske nogometne sezone, Leicester, prvak Engleske čija se momčad raspada s obzirom kako veliki kupuju što im treba i ne treba, ima dvojicu nogometaša među 20 najboljih. Riyad Mahrez je 11., Jamie Vardy 12. Na 17. mjestu je i N`Golo Kante, koji odlazi u londonski Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će biti najbolji nogometaš Europe saznat će se 25. kolovoza na ždrijebu Lige prvaka u Monacu. Prošle godine pobjednik je bio Lionel Messi, koji se trenutno nalazi na ljetovanju u Ibizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.