Veliki problem današnjice: Neki nogometaši neznaju upravljati novcem, pa završe kao ovisnici o kockanju

Foto: fah

“Ovisnici o kockanju postaju nemoćni, uništavaju svoj život i živote ljudi koji ih okružuju dok pokušavaju dostići nedostižnu zaradu. Ovisnost nogometaša mora biti prepoznata kao ozbiljan problem i ne treba je shvaćati olako, kao razbacivanje bogataša novcem. Ti igrači trebaju pomoć”, pisao je prije dvije godine SB Nation o ovisnosti nogometaša o kockanju – velikom problemu današnjice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je poslijepodneva kad bih otišao u kladionicu s nekoliko tisuća u džepu i one bi izgorjele. Bio sam pun srama i krivnje, mrzio sam samog sebe. Ali već za pet minuta bih pomislio “gdje da odem po novac za novu okladu?” Znao sam da sve ide u krug bez kontrole, ali ipak sam i dalje to radio”, rekao je Matthew Etherington, bivši igrač Tottenhama, West Hama i Stokea.

Osim njega i bivši igrač Barcelone Eidur Gudjohnsen upao je u dugove od 6 milijuna funti, zatim Michael Chopra, bivši napadač Blackpoola zbog kockanja je izgubio dva milijuna funti i, kako bi otplatio dugove, bio je prisiljen igrati za Ipswich iako je bio ozlijeđen. Paul Merson, bivša zvijezda Arsenala i Aston Ville kockao je i drogirao se, a bivši igrač Arsenala, Kenny Sansom, doživio je bankrot. Listi nema kraja – ovisnici o kockanju bili su i Dietmar Hamann, Dominic Matteo, David Bentley pa čak i Wayne Rooney.

Keith Gillespie, bivši igrač Newcastlea i Blackburna ponikao u Manchester Unitedu, izgubio je 7 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je posljednji tabu nogometaša. U mnoge stvari se mogu uplesti, ali kockanje se ne doživljava toliko pogubnim kao droga i alkohol. U svakoj svlačionici ima velikih kockara. A iznosi koji se troše su enormni. To su dečki poput Chopre, Etheringtona, Terryja, mene…”, priznao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.