Veliko priznanje za Rimčev C_Two: Autobild ga proglasio najmoćnijim sportskim automobilom svijeta

Foto: Facebook

Autobild je objavio popis od 30 najmoćnijih sportskih automobila na svijetu. No, to možda ne bi bilo toliko zaniljivo da nije na prvo mjesto smjestio C_Two iz 2018., iz tvrtke Rimac automobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da su na popisu iza Bugatti, Ferrari, kao i ostali moćni automobili.

Automobil koji dolazi iz Hrvatske vrijedan je 1.8 milijuna eura, te brzinu od 100 kilometara na sat može postići za 1,97 sekundi.

Foto: Facebook

Ranije su ga hvalili specijalizirani portali, pa je tako portal Engadget naveo kako je Rimac predstavio novi automobil s nevjerojatnom snagom od čak 1914 konjskih snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je oko 500 konjskih snaga više nego što su znalci očekivali. Ujedno to vide kao izazov Elonu Musku, vlasniku Tesla Motorsa i njegovu sportskom modelu Tesla Roadster.

Electrek koji navodi kako C-Two ima “specifikacije koje su lude poput one od novog Tesla Roadstera”. Ističe i kako je Roadster ipak napredniji od C_Two – jer s jednim punjenjen Tesla Roadster može prijeći oko 1000 kilometara, a C_Two oko 650 kilometara.

No, na kraju ipak hvale Rimac automobile – zaokruženost cijelog koncepta teško je postići s malim timom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.