(VIDEO) Dino Rađa o generalu Gotovini, Vrdoljakovom filmu, Draženu Petroviću…

dino rađa
Foto: snimka zaslona

U emisiji u svom filmu na HRT-u gost je bio košarkaš Dino Rađa. Govorio je i o dječaku iz Vukovara za kojeg se pobrinuo prije 27 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne volim o tome pričati jer to radim iz svog gušta, a ne da bih se pohvalio u javnosti… Ali imam jedno dijete iz Slavonije kojemu je otac poginuo prije nego što se rodio, u Vukovaru. Ima 27 godina, taj momak, čovjek, ja njega doživljavan kao svoje dijete. Otpratio sam ga od trećeg mjeseca života do danas. Doktor je i to je i veliki ponos… On je moj. Ima još ljudi kojima sam plaćao operacije u Americi, djece koju pomažem školovati”, ispričao je Rađa.

Govorio je i o generalu Anti Gotovini.

“Jednostavno me zanimalo, zločinac, nije zločinac… Dobio sam priliku, preko jednog prijatelja, upoznati ga. Nismo se znali prije, osim preko medija, trebalo je njega pitati za dozvolu. Nakon razgovora s njim, jednostavno sam stekao dojam o njemu da čovjek ne može biti zločinac, da je on profesionalni vojnik. I film koji je izašao nedavno mislim da puno toga govori, mislim da ga dobro oslikava. Strašan je utisak ostavio na mene, profesionalca, baš pravog vojnika”, rekao je Rađa.
Pogibija Dražena Petrovića obilježila je cijelu jednu generaciju hrvatskih košarkaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je jedan od najtužnijih momenata u mojoj karijeri i generalno u životu. To nas je sve skupa duboko potreslo. Oprostili smo se na aerodromu, on je krenuo u jednom smjeru, mi u drugom… Za par sati ti jave da je stradao, pa se nekako nadaš da je samo nešto polomio, da neće moći igrati samo prvenstvo. A onda sam nazvao Mirka Novosela i dobio informaciju iz prve ruke. Mogu vam reći da u tom trenutku, da nisam sjedio u fotelji, da bi pao u nesvijest. Prvi odlazak na trening nakon pet, šest dana, ne možeš izaći iz svlačionice. Ne možeš od suza i emocija izaći na teren, jer stalno ti se vrti u glavi da on više nije tu. To je bila jedna teška, teška situacija”, rekao je.

Rekao je da je Dražen uvijek pokazivao da je spreman raditi više od drugih.

“A van terena bio je totalno drugačiji. On bi me zvao svaka dva tri dana na telefon iz SAD-a, dakle u vrijeme dok nije bilo interneta. Znao sam proceduru. Moram imati Sportske novosti, pa je uslijedilo čitanje svih rezultata. Tko je koliko dao koševa, golova…Vaterpolo, rukomet, nogomet, treća košarkaška liga npr. kako je završilo Val iz Kaštela protiv Junaka iz Sinja. Sve je morao znati”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.