(VIDEO) Europska liga: Remi Manchester Uniteda protiv Rostova, poraz Ajaxa u Kopenhagenu…

Foto: Twitter

U prvom susretu osmine finala Europske lige Manchester United je na gostovanju kod Rostova odigrao 1-1, dok je Ajax poražen u Danskoj od Kopenhagena 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

“Crveni vragovi” su po dolasku u Rostov na Donu imali velikih prigovora na travnjak stadiona Olimp 2, no gotovo rutinski su stigli do rezultata koji im je širom otvorio vrata prolaza u četvrtfinale.

ManU je poveo u 35. minuti golom Henrika Mhitarjana kojem je sjajno asistirao Zlatan Ibrahimović. Domaćin je uspio izjednačiti u 53. minuti, a pogodak je postigao Aleksandr Buharov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kopenhagen je na stadionu Parken pobijedio Ajax 2-1, a dvoboj je obilježio pogodak Rasmusa Falka Jensena već u 28. sekundi utakmice. Premda je bio blizu, Falk nije uspio zabiti najbrži gol u povijesti Europske lige. Rekord drži Jan Sykora koji je u susretu Slovan Libereca i Karabaga (2-2) u rujnu 2016. postigao pogodak nakon 10,69 sekunde utakmice.

Ajax je izjednačio u 32. minuti preko Kaspera Dolberga, a pobjedu Kopenhagenu donio je Andreas Cornelius u 59. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Kopenhagen je produžio niz bez poraza u svim natjecanjima na 19 utakmica. Posljednji poraz doživjeli su u kvalifikacijama Lige prvaka od Leicester Cityja (0-1) u listopadu prošle godine.

Anderlecht je načinio veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale pobijedivši u Nikoziji APOEL 1-0. Pogodak odluke zabio je Nicolae Stanciu u 29. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni susreti su 16. ožujka.

Rezultati prvih susreta osmine finala Europske lige:

APOEL Nicozija 0
Anderlecht 1 Nicolae Stanciu 29
– – –
Rostov 1 Aleksandar Buharov 53
Manchester United 1 Henrikh Mkhitarjan 35
– – –
FC Copenhagen 2 Rasmus Falk Jensen 1, Andreas Cornelius 59
Ajax Amsterdam 1 Kasper Dolberg 32

Kasnije igraju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gent – Racing Genk

Celta Vigo – FC Krasnodar

Olympiakos Pirej- Bešiktaš

Olympique Lyon – AS Roma

Schalke – Borussia Moenchengladbach

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.