(VIDEO) Hrvatska futsal reprezentacija minimalno poražena od Italije 2:1

Pred tristotinjak gledatelja Hrvatska je u Novigradu izgubila u prijateljskoj utakmici od Italije s 1:2. Bila je to prva od dvije provjere koje će naša futsal reprezentacija odigrati protiv Talijana. Idući susret na rasporedu je sutra u Opatiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu gledali smo raspoloženu Italiju koja je s dva prekrasna pogotka otišla na odmor. U drugom poluvremenu Hrvatska se budi no svaki pokušaj zaustavlja izvrsni vratar Italije Stefano Mammarella.

Hrvatska u posljednjih pet minuta susreta igra sa golmanom-igračem u polju reda prilike, a samo 4 sekunde prije kraja utakmice mladi Toni Jelavić na asistenciju (povratnu loptu) Matije Capara zabija za konačnih 1:2.

Hrvatska preko svog najboljeg igrača Marinovića u drugoj minuti susreta dolazi do velike prilike, ali je izvrsni vratar Mammarella obranio njegov udarac. Već u četvrtoj minuti Italija postiže prekrasan pogodak, akciju su odigrali Fortino i Lima. Fortino je jednu loptu nabacio Limi koji iz voleja pogađa neobranjivo za 0:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šestoj minuti Marinović je ponovno pred vratima Mammarelle, no talijanski vratar ponovno brani pokušaj igrača ElPozo Murcije. U sedmoj minuti Italija dolazi do novog pogotka preko Angela Schinina kojem je asistirao na drugu vratnicu Mauro Canal. U dvanaestoj minuti Alex Merlim ostavlja jednu loptu za Marca Ercolessija koji snažno puca ali je Jukić na mjestu.

U petnaestoj minuti bilježimo sjajnu akciju Hrvatske, Jelovčić daje loptu za Bajrušovića koji iz prve u šestercu pronalazi Marinovića koji puca ali ponovno je na mjestu Mammarella. Minutu kasnije Marinović petom u šestercu pronalazi Bajrušovića koji s metra puca ali ponovno Mammarella brani udarac. Samo minutu kasnije greška u obrani Hrvatske, Lima oduzima loptu Bajrušoviću puca sa nekih deset metara ali udarac završava pored gola.

U devetnaestoj minuti Marinović se oslobađa obrambenog igrača Italije te s desne strane silovito puca ali Mammarella brani udarac. U zadnjoj minuti prvog poluvremena aut za Hrvatsku, iz ugirane akcije na drugu stativu lopta dolazi do Grcića koji puca pored gola. Hrvatska bolje otvara drugo poluvrijeme preko Sutona i Grcića koji se u dvadesetšestoj minuti nalazi u prilici ali se sudara s Mammarellom i akcija se prekida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tridesetoj minuti Jelovčić odigrava petom za Sutona koji iskosa puca ali Mammarella ponovno brani. Samo minutu kasnije neoprezan klizeći start mladog Luke Perića na Gabrijelu Limi ali suci dosuđuju samo aut za Talijane. Gabriel Lima izlazi iz igre, a Hrvatska ponovno napada akcijom iz slobodnog udarca i kornera no sjajni Mammarella zaustavlja udarce. U tridesetdrugoj minuti ponovno Hrvatska u prilici ali Mammarella ponovno brani nemoguće! U tridesetpetoj minuti Hrvatska uvodi golmana-igrača te se Talijani povlače u svojih devet metara.

Hrvatska je u više navrata stvarala prilike preko Capara i Sutona ali ponovno je sve branio Mammraella. U posljednjoj minuti utakmice Hrvatska je konačno probila Italiju sjajnom akcijom, povratnu loptu na devet metara iskosa iz kuta poslao je Capar, a mladi Toni Jelavić zakucao je istu iza leđa Mammarelle za konačnih 1:2. Hrvatska može žaliti za propuštene prilike, a sutra u Opatiji očekuje se još jedna sjajna utakmica između istih protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Ivo Jukić, Matija Capar, Jakov Grcić, Toni Jelavić, Duje Bajrušović, Saša Babić, Franco Jelovčić, Dario Marinović, Andrej Pandurević, Duško Martinac, Josip Suton, Franko Bilić, Luka Perić, Maro Đuraš, Matej Horvat, Marinko Šamija, trener: Mato Stanković

Italija: Stefano Mammarella, Marco Ercolessi, Gabriel Lima, Sergio Romano, Angelo Schinina, Massimo De Luca, Alessandro Patias, Rodolfo Fortino, Alex Merlim, Mauro Canal, Michele Miarelli, Daniel Giasson, Pablo Arian Viera, Juliao Murilo Ferreira, Vinicius Carlos dos Santos, G.Micoli, trener: Roberto Menichelli

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.