(VIDEO) Lov na jedini trofej koji nedostaje Old Traffordu: Manchester United pobjedom u Vigu napravio veliki korak prema finalu Europske lige

Foto: fah

U prvom susretu polufinala Europske lige Manchester United je u Vigu pobijedio Celtu 1-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u finale jedinog kupa koji nedostaje u vitrinama Old Trafforda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak odluke zabio je Marcus Rashford u 68. minuti iz slobodnog udarca.

Uzvratni susret je 11. svibnja na Old Traffordu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku na utakmici imala je Celta u 11. minuti. John Guidetti je ubacio na peterac, a Daniel Wass je bio sam ispred Sergia Romera, no očajno je pucao glavom kraj gola. Bila je to jedina prilika domaćina u prvom dijelu, dok je ManU u nastavku imao tri sjajne prilike, no tri puta je čudesno reagirao Sergio Alvarez. U 20. minuti je pucao Paul Pogba, u 35. Henrik Mhitarjan, a u 39 i Jesse Lingard, ali je domaći vratar sva tri putra izašao kao pobjednik.

U 68. minuti niti sjajni Alvarez nije mogao ništa. Marcus Rashford je doveo United u vodstvo sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca sa 20-tak metara. Bio je to njegov 19. pogodak za ‘Crvene vragove’ ove sezone u svim natjecanjima. Do kraja utakmice Celta je pokušala barem izjednačiti, no Unitedova obrana je odlično odradila posao.

ManU lovi jedini europski naslov koji mu još nedostaje. Ligu prvaka je osvojio tri puta (2008, 1999, 1968), a Kup pobjednika kupova jednom (1991), dok je za španjolski sastav to prvi prvi plasman u polufinale nekog europskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalnom paru u srijedu Ajax je u Amsterdamu pobijedio Lyon sa 4-1 i stekao veliku prednost pred uzvrat za sedam dana u Francuskoj. Pobjedu ‘kopljanicima’ osigurali su Bertrand Traore (25,71), Kasper Dolberg (34) i Amin Younes (49), dok je strijelac za Lyon bio Mathieu Valbuena (66).

Finale Europske lige igrat će se 24. svibnja u Stockholmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.